Ja jag är det. Trött på allt. Trött på det sol handlar om mat och protein. Mellanmålstider. Handla hem, laga och äta. Trött på att jag skulle bli överviktig en gång i tiden och tvingats opereras.

Jag är trött på att alltid vara så duktig. Att inspirera. Men också trött på mig själv. Trött på att gamla kommentarer fortfarande kan få mig ur balans. Ledsen på mig själv och på världen. Men allra tröttast är jag på pandemin..

Är dessutom väldigt besviken på mig själv som aldrig aldrig kan sätta igång m träning… och extremt trött på att alltid ”passa” min mage så jag inte blir förstoppad. Movicol blärk! 🤢

Vill bara vara ”VANLIG”!

Har gått upp några kilo i vikt. Slarvat m maten. Ätit oftare än jag ska, ätit emellan. Blir rädd. Men blir också förbannad. Ska jag ha det så här hela livet? Ja ja jag vet. Överviktig var jag i 30 år. Opererad har jag varit i tre… Men ändå?

Försöker ta en dag i taget. Peppar mig själv men att mitt bästa råd till andra som stannat eller gått upp i vikt; Ät var tredje timme utan undantag. Och är proteinet först. Gör det nu. Men ändå ledsen på det här. Tycker mat är tråkigt och jobbigt.

Snart helg och vår. Tur är nog det. Behöver sol och vara ute i trädgården. Och lite lagom projekt för mig själv. Lättare att komma ut på promenad trots allt.

Nu blir det jobb. Och alla tråkiga matburkar är nedpackade. 😂

kram på er

Louise

15+

Kommentarer

Jag har samma känsla och bara varit opererad i 6 veckor! 😅
Tror nog lite vårsol kommer göra oss gott! Vi är förmodligen bara less på detta tråkiga väder!
Ha en toppen bra dag, och tack ännu en gång för en toppen blogg ❤

0

Vært operert i 2 og 1/2 år og kjenner litt på samme følelsene. Men vi må ha lov til å føle d sånn innimellom. Vi står på videre – uansett ☺️ Godt at du skriver om alle sider av dette! 👏 God klem til deg 😘

0

Jag är övertygad om att personer som är smala utan operation också måste tänka på vad dom äter, när och hur. 😃

0

Vad skönt att höra att även solen kan ha en svacka. Visst blir man trött på allt planerande emellanåt.
Är Sleeve-opererad sedan två år tillbaka och har också gått upp några kilon under pandemi-tider. Blir lätt lite trösätande i eländet och inte ska man vistas på gym.
Det går mot vår nu. så det kommer att bli bättre.
Vi får inte ge upp nu, bara kämpa på.

0

Du är inte mer än människa🥰Det går inte att vara på topp jämnt. Har snart varit opad i 2 år och de här åren, som jag trodde skulle bli så bra, har varit ett elände! Först op av menisk i ett knä, därefter diskbråck med op, ramlade och slog upp det opererade knät och nu har jag ramlat och slagit sönder den andra menisken. Tur i oturen ändå att jag har gått ner några kilo sen innan op men alldeles för lite eftersom att jag inte har kunnat röra mig på nästan alls1.5 år. Men det blir bättre och alla måste få vara less ibland. Du är bra, tänk på det🥰

0

Tack för ett så öppet och ärligt inlägg. Du är bara människa och inte konstigt att du känner som du gör. Att jämt ha koll, tänka, planera och ”vara duktig” är tröttsamt ibland och kan ta en massa energi. Dessutom har man verkligen inte alltid inspiration heller och man önskar man bara kunde äta vad man ville, när man ville, hur fort man ville utan att riskera att det ska slå bakut på ett eller annat sätt. Jag skickar pepp och kramar till dig! Å en släng kärlek <3 Kram Sophia

0

Tack min kära Sophia. Ibland är man trött på att alltid vara så ”duktig”. Tack och stor kram Louise

0

Såå bra skrivet. Du som alltid är så pigg och ”ordentlig”. Man måste tillåta sig själv att släppa allt och va lite trött på allt. Det är ju efter detta man hittar tillbaka till det som är viktigt. Nämligen att man valt att ta hand om sig själv. Livet är inte en dans på rosor. Tack för att du är mänsklig ♥️

0

Tack kära du. Ja visst får man släppa på ”duktigheten”. Och att läsa era peppande ord gör mig sååå glad och tacksam! Kram på dig!
Louise

0

En stor kram till dig.❤️
Jag är också så trött på allt. Och framförallt att jag står still i vikt. Och jag som vill gå ner 10 kg till. Det händer ingenting. Och jag försöker äta var tredje timma. Vad gör jag för fel?😢

0

Ja fy vad jobbigt det är. Du gör säkert inga fel. Men jag brukar tipsa om att verkligen hålla sig till att äta var tredje timma och alltid börja med proteinet på tallriken. Men ibland orkar inte jag heller vara ”duktig” som du läst… Men heja oss! Stor kram Louise

0

Jag blev op 2018 och varit så glad och nöjd tills för ett par veckor sedan,nu har jag dragit på mig två kilo mer och mår riktigt dåligt över detta.hur kommer man på rätt köl igen med att hålla glöden och känslan att man mår bra med Vikten.försår er alla hur ni känner tror vi alltid kommer in i perioder av panik och oro.och klart känslan av att hamna i tvisten med vikt och känslorna även om vi alla har det i oss att man vet att så blir det ofta inte vi kämpar tillsammans alla i detta 🥰

0

Hej Louise,
vill bara att du ska veta att även om du är lite trött på att inspirera så har du hjälpt till…i massor! Sen fattar jag ju att du precis som alla andra behöver pepp och du som har varit opererad några år, man måste ju bli lite trött på alltihop emellanåt😔. Fixa, planera och tänka en massa…jobbigt att tänka ju😉. Hoppas att det snart känns bättre! Jag tycker att ljuset betyder mycket och nu går vi mot det…och vaccin! I mitt sleeveland står det lite still….tycker alla andra verkar gå ner så mycket men inte här inte. Var på ultraljudsröntgen igår där det konstaterades att jag har gallsten. Därav mina anfall ibland när det gör så ont så man knappt står ut. Men….får vara försiktig med viss mat och kämpa på. Tänker på dina ord….var tredje timme och prio protein. Louise mantra!!😁
Ha en fortsatt fin dag….det blir bättre! Kram från Jenny i Växjö

0

åh vad glad du gör mig Jenny. Att man inte är ensam liksom! Stackare med gallstenen, hur går det? Ja jag har även lyssnat på mig själv! Tredje timme och massa protein.. och idag såg jag att vågen minskat igen. Så det är skönt. Men så härligt att höra dina peppande ord! Tack kära du! Stor kram Louise

0

Känner så igen mig. SKyller på pandemin o tristess o tappad ork o allmänt sk*t….
Har också gått upp 3 kg, men tänker att det är väl så det är. Livet blir bättre när våren kommer, promenader, mer lust, mer energi. Tänker att dessa 3 kg definierar inte mig som person ;).

0

Ja du, visst är det så. Det kommer bli bättre i vår. Redan nu när jag börjat se över mina portionsstorlekar och minskat på lite onödigt småätande som jag tenderar att fall in i när jag är ledig/sjuk/vabbar, så har jag sett att vågen går nedåt igen. Skönt ändå! Kram Louise

0

Åh så underbart att läsa ditt inlägg. Du är en stor inspiratör för mig och det var dessutom artikeln om dig i Sydsvenskan som gjorde att jag opererade mig. Du är en ärlig och positiv människa som ger av dig själv och ja även du får falla ihop. Det är helt ok. Du reser dig igen och ditt inlägg inspirerar som alltid.
Jag har varit så stressad över att alla andra bara rasar i vikt (på instagram 😯)Jag har också gått upp i vikt och har tappat min inspiration. Har småätit typ hela tiden och känner att jag inte tycker om mig själv längre. Blir så ledsen att all min fokus handlar om vad som står på vågen. Jag har dessutom traskat in i klimakteriet mer och och mer och märker att klimakteriet är en bekantskap som inte är särskilt snäll mot min kropp. Nu kommer ljuset och med det promenader och mer energi. Nu fokuserar vi igen på tre timmar och proteinet först.
Tack fina Louise för att du finns❤️

0

Men åh Johanna, så glad du gör mig. Innerligt tack. Ja nej, allt är inte så lätt alltid. Men lite promenader nu när ljuset kommer kan vi ju bli bättre på, både för kroppen och psyket tänker jag! Och tre timmar och proteinet först! heja oss! Stor kram
Louise

0

Förstår precis hur du känner dig! Har varit opad i två år nu, och har på sista tiden gått upp 1,5-2 kg.. mår dåligt över det och gamla hjärnspöken vaknar till liv..
Har också märkt att jag äter lite oftare, gärna chips fre-lör kvällar… mitt kvällsmål består i princip alltid av en knäckemacka med salami eller skinka på och brieost.. Det funkade ju fint tidigare men inser att jag måste bryta dessa mönster nu – innan det är för sent. Har i princip slutat dricka vatten nu när jag jobbar hemifrån, blir Cola zero istället. Inga kalorier men inte så hälsosamt ändå.. Blir ledsen när jag inser att jag gör fel val hela tiden..
Kram

0

Ja det är nog ganska vanligt att man får en dipp efter ett par år. Lätt att tro att man är ”färdig” nu, jag kan känna igen det! Men vi får fortsätta kämpa och följa våra regler, eller hur? Heja oss!
Kram Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.