Hej på er! Mitt i veckan. åhh vad tiden går snabbt..

I måndags lämnade jag min store kille för att börja 1:an. Stort för mamma, kanske inte så stort för honom :-). Större var det förra året när han började förskoleklass..nu känner han alla och bara smet in med sina kompisar.

Exakt ett år mellan bilderna.

Kommer så väl ihåg hur jag mådde där på fotot till höger. Inte bra… Fy vad stor jag var, fotot visar inte riktigt det, men jag hade ponchon på mig för att dölja… Känner med mig själv när jag ser bilden..♥ Och vet ni vad, den allra största skillnaden är på insidan. ja, det låter klyschigt men det är verkligen så. Trivs så bra i min kropp här till vänster. Trivs i kläderna men framför allt, trivs i mitt eget skinn. Förstår ni vad jag menar.. Härligt värre!

Jo, jag skrev ju om lös hud häromdagen. Glömde beskriva lite kring vad som händer om man har massa löst skinn. Jag vet att jag kommer få mycket info om det på 1-årskontrollen på Aleris i mitten av oktober, men jag känner till lite. Jag vet att man har rätt att få plastikkirurgi betalt av landstinget, om man har väldigt mycket lös hur efter sin viktnedgång. Man ska ha varit viktstabil i minst ett år, alltså att man har gått ner i vikt och stannat på den vikten i minst 1 år innan bedömning görs.

Sedan vet jag inte exakt kriterierna, men det handlar om centimeter som hänger ner. Alltså att de, på något sätt, mäter ”överhänget”. Jag tror att det framförallt handlar om magen och brösten. Tror inte att man kan få betald operation till armar eller ben över huvudtaget. Så jag kommer ju aldrig få någon hjälp med detta, antar jag. Men det är ju en väldigt tur att de som har mycket problem med detta, kan få hjälp med det.

Så klart kan man betala själv för att få hjälp även med resten av kroppen. Men jag har inte sett så många resultat så jag vet inte hur bra de brukar bli. Vet ni?

Om brösten är väldigt slappa så tror jag inte det räcker med ett lyft, jag tror man måste lägga in inlägg också. Men helt säker är jag inte.

I söndags gjorde jag mig ett mycket mumsigt mellanmål. Små skålar av råg (som jag köpt på Lidl) fyllde jag med diverse pålägg.

Rågskålar
Två med S:t Agur, Två med Skagen, skinka och gurka och två med mix av getost och blåbär (som min bästis gjort) Mums!

 

Nu får ni ha en härlig dag. Jag ska snart köra till mitt jobb. Kramar till tusen!

Louise

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg