Väntar på?

Provsvar faktiskt. Varit sjuk hela helgen och fotande väldigt förkyld Stopp i näsan och svalget på något vis. Och det märkligaste av allt; absolut inte någon smak- eller luktsinne. Puts väck! Och ja, så klart har jag tänkt tanken att det kan var Covid-19. Mår egentligen bra, inte jättesjuk. Men tillräckligt för att inte vara på jobbet så klart. Och eftersom jag är sjukvårdspersonal (Barnmorska på Mama Mia) så blev jag igår testad för viruset.

Väntar svar någon gång ikväll/imorgon.

Om jag får gissa, så har jag inte det. För att jag är lite för lite sjuk. Men detta med smak och luktsinnet är ju onekligen märkligt. Jag känner alltså INGENTING!

Aldrig varit med om detta. Känner så klart konsistens och värme/kyla i munnen. Så jag kan liksom lite grann avgöra vad det är jag äter. Men ändå inte. Tycker att jag kan förnimma om något är sött/salt (alltså jag ”känner” att det är lingonsylt på tuggan eller ej) men kan verkligen inte smaka någonting.

Lite skrattretande. Och lite oroande. Hoppas verkligen att det kommer tillbaka. Tänk, jag känner inte om det skulle brinna eller liknande. Och jag kan inte avgöra om någon mat är gammal/dålig -tänkte på det igår när jag åt lite laxrester. Brukar alltid förlita mig på smak och lukt just när det kommer till om mat är bra eller ej. Men det går inte nu.

Och mitt värsta, kan inte snusa mina barn och make i nacken, som är det bästa jag vet 🙁

Mat är tråkigt som tusan!

Ingen mat är kul. Inte ens laga mat är kul, som jag brukar älska. Kan ju inte smaka något. Inte ens lukta. Åt rester i solen till lunch idag. Kunde lika bra ätit gröt…

Men man har lite matminne ändå. Så trots att jag inte känner smaken av choklad och kaffe så bara måste man ju ha det ibland ändå… Eller vad säger ni?

Så nu väntar jag.

Väntar på provsvar. Vet inte vad jag hoppas på egentligen. Är det viruset så är det ju skönt att få det överstökat, särskilt när det verkar vara rätt lindrigt på mig. Men det innebär att jag inte får jobba eller träffa NÅGON alls på kanske några veckor. Det vill jag inte!

Denna förbannade vår har redan inneburit att jag mår sämre än vanligt på våren. Ledsen, lite mer orolig. Saknar min mamma och min syster. Och hatar att känna mig så begränsad som jag känner mig. Men inte mycket att göra åt det. Vi kämpar på allihopa. Så får vi se vad mitt prov visar. Jag lovar, jag återkommer med besked! Men glöm inte följa mig på Instagram, för dagliga uppdateringar när inläggen här på bloggen tryter.

Ja, jag har lite bloggtorka just nu.

Det kommer då och då. Känner att jag inte har något intressant att berätta. Ska vi köra ett fråge-inlägg? Eller vill ni ha ett foto i timmen-inlägg, det har jag sett är populärt inlägg i andra bloggar? Hit me! Vad önskar ni?

Ta nu hand om er i värmen.

stora kramar

Louise

5+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.