Hej! fredag! Vad hittar ni på?

Här är det fredagsfeeling så det heter duga. Vitt vin i glaset. Hög musik på, och hela familjen lagar mat tillsammans. Bästa känslan!

Förra veckan

var jag ute på en underbar kväll tillsammans med en nyfunnen underbar vän, Maria. Vi skulle på bio och ut och käka i Malmö. I efterhand, hade vi kunnat skippa bion och bara satsat på snack, mat och bubbel. Så Hustlers. Oj så dålig film. Se den inte!

Men vi började kvällen (eftermiddagen var det nog :-)) med att dela en flaska Prosecco på Scandic Triangeln. Hon är drottningen av Prosecco och har fått mig lika hooked. Så gott. Vi åt oliver till och snackade om allt och inget.

Sedan blev det film.

Märkligt att sitta i en biosalong lite smått salonsberusade (haha salong…).

Sedan gick vi till Lemongrass i stan. Jag har aldrig varit där, men faktiskt alltid velat.. Perfekt ju! Maria hade vari där innan. de hade en perfekt förrättslista som passar minimagen! Så vi delade dessa smårätter. Hon är inte opererad men hon kunde äta lite mer än jag, det går ju fint!

Först tog vi in variant på Pekinganka.

Och släng mig baklänges, vad gott det var. Måste vara det bästa jag ätit i hela mitt liv, måste jag erkänna! Har drömt om den sedan dess!

Det ser kanske inte mycket ut för världen… Men! Små tunna ångade vetepannkakor som man sedan lägger mört ankkött, tunna strimlor av salladslök och gurka på, samt hoisinsås och rullar ihop. Oj gissandes vad gott. Verkligen exakt min smak!

Sedan kom det in vårrullar som också var heeeelt magiska! Maria åt gen papayasallad med räkor och ankjärpar som man rullade i salladsblad med mynta.

 

Äh alltså, detta var det best restaurangmat jag ätit på mycket länge. Kan varmt rekommendera det.

En riktigt härlig kväll med en fin tjej.

Skönt att få fnissa och skratta högt ibland. Och prata om barnen och våra jobb (barnmorska och narkossköterska). Få lov att äta så god mat! Och vi klämde en flaska prosecco till på restaurangen. Haha, you only live once!

Kram och ha en underbar helg!
Louise

Kommentarer

Prova deras meny på lemongrass nästa gång. Dela på EN meny 2-3-4 personer, med 5 små förrätter och 3 lagom huvudrätter.
Den godaste maten jag ätit.
(Skippade efterrätten)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.