Nu i dagarna har jag bestämt mig för att lägg som kosten lite här hemma. INTE som nyårslöfte och INTE som bantning. Aldrig mer, det vet ni ju? Men flera anledningar har gjort att jag vill prova detta.

Den första, och viktigaste, anledningen är att förbättra lite för min man. Han har psoriasis artrit vilket är en sjukdom som angriper lederna och ger smärta. För honom går det upp och ner. Men nu är det ner. Och jag tror absolut att kosten spelar in.

Dessutom så har jag kommit att mer och mer avsky halvfabrikat och onyttigheter. Sedan min Sleeve har lusten att fylla min kropp med BRA saker ökat. Mår så bra när jag äter mat som bygger min kropp stark och glad. Känner faktiskt ordentligt i kroppen när det är bra saker som kommer in.

Pizza då?

Ja jag gillar skräpmat också. Jag gör det. Och kommer inte sluta med det. Men man kan ju välja bra saker 90% av tiden. Samma sak för min man. Det är inte så att han helt ska sluta med socker och pasta men halvera kanske? Som en början. Han är helt med på detta och vi tycker det ska bli spännande att se om det gör någon skillnad för honom.

Vad är nytt?

Ja egentligen så äter vi ofta sådana här mat redan. Men det gäller alltså kål, lök, gurkmeja, ingefära, bär, gröna grönsaker, fet fisk, frön, avokado, oliver och nötter. Och mindre av rött kött, mejeriprodukter, halvfabrikat och vete.

Så idag har jag näthandlat hem massa bra saker. Ska baka eget bröd, som både är proteinrikt och utan vete. Och närmsta middagarna i huset blir heta räkor med quinoa, lax med bakad spetskål och hel kyckling med jordärtkocks- och potatismos.

Vad tycker ni om detta, låter det spännande?

Kram och ha en fin torsdag! Snart helg igen!
Louise

Kommentarer

Vad spännande. Jag håller på och tänker om med maten här också då min man gått upp en del har också fått diabetes.

Ja men då kam vi ju peppa varandra. Jag är den som är mest intresserad av mat så därför hjälper jag honom, tänker jag. Hoppas hans diabetes inte är för svår. Kram på dig!
Louise

Kan ge varandra tips, jag har ultiiös kolit och skoven är ett helvete och det sätter sig i lederna.
Ska köra antiinflammatorisk kost och se vad det gör..ett tips guldmjölk varje morgon👍👍maten är ju A å O tror jag😀

Jaaaa! Har hört om guldmjölk och tänkte prova det till honom! Ja visst har maten stooor betydelse! Tack!
Kram och krya
Louise

Absolut. Än så länge är det bara att han äter en tablett för att hålla det lagom. Och det är samma här att jag är den som är intresserad av matlagning. Om mer har det blivit efter min op

Det låter supergott och sådan kost mår min mage också bättre av! Har aldrig fått någon diagnos på tex ibs, (men känns ganska troligt att jag haft det enligt både mig, dietister och kostrådivare). Jag personligen har reagerat på vetemjöl, ”för mkt” fett och ”för rött kött” (dvs inte well done). Detta även innan op. Så oavsett om anledningarna är olika är det intressant hur det kan påverka ens mående till det bättre genom kosten! Lycka till och ser fram emot att följa och få tips 🙂 Kram Sophia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.