Hej på er! Idag bjuder jag på ett tips på en typisk Louiselunch!

Jag älskar att laga och äta mat, det vet ni va? 🙂 Men recept är inte så mycket för mig. Älskar recept- javisst- för inspiration och nya idéer men jag följer dem aldrig. Det är en sjukdom jag har. Det går inte att bara göra en maträtt utifrån ett recept rakt upp och ner – jag måste ändra eller tillsätta något… 🙂

Men nu ska jag bjuda på något som är något helt annat. Min favorittyp av matlagning. Nämligen att titta in i kylen och göra något gott utifrån det som finns. Känns både bra ekonomiskt och miljömässigt, att göra något delikat utav rester och det blir ju också så gott.

Denna gång hittade jag en liten bit överbliven varmrökt lax och lite kokt pasta.

Sedan plockade jag fram en salladslök, lite kapris, lite senap, lite färsk rosmarin, lite grädde, parmesan och några sojabönor.

Stekte salladslök i lite olivolja snabbt. Hällde i pasta, grädde, plockad lax och värmde på. Sedan en tsk vanlig senap, några kapris och lite färg rosmarin. Lite vatten också. Värmde det i max 3 minuter och hände sedan upp i en skål.

Massa parmesan på. Svartpeppar. Och lite rosmarin till.

Alltså detta var så gott så ni fattar inte. Som värsta restaurangmåltid. Och 5 min innan jag åt, stod jag med huvudet in i kylen och visste inte vad jag skulle hitta på. Grymt va?

Så det var det tipset. Prova. Pasta är bra att göra så här med. Men även en sallad går bra att svänga ihop på detta sättet. Eller en pytt med lite överbliven kokt potatis till exempel. Använd er fantasi!

Enjoy!

Kram!

0

Kommentarer

Åh jag är likadan, kollar gärna recept för insp, men modifierar nästan alltid ? Älskar att skapa goda måltider av kyl & frysrens??

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.