Godmorgon! 1 maj! Och vi är sjuka. Eller ja, inte vi utan min man. Halsfluss så inte Covid-19.

Men planerna med skaldjursmiddag och bubbel hos fina vänner ställdes in. Så tråkigt…

Men jag började dagen med att baka extremt lätta och goda knådfria bullar. Eller egentligen började jag igår kväll, för de var nattjästa bullar. Hittade receptet här häromveckan och sparade ner det. Och till idag blev det av.

Har provat några olika sådana varianter men dessa blev verkligen allra bäst. Så lätt och smakade som bageribullar av surdeg (fast det är utan surdeg)

Jag gjorde dubbel sats så det blir bullar till frysen också. Tänker att de kommer vara lika goda om man tinar dem och värmer dem i ugnen en annan dag igen!

Cirka 1o frallor

3 g jäst

350g kallt vatten (3,5dl)

450g vetemjöl (7,5 dl)

9 g salt (ca 1,5 tsk)

På kvällen: Lös jästen i vattnet och blanda i resten. Välj en rätt stor bunke. Det räcker att du blandar så att degen går ihop. Den blir kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur i minst 8 h.

På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt i ugnen så den blir riktigt varm. Skrapa ut degen på mjölat bakbord. Vik ihop degen ett par gånger, knåda inte, bara vik och lägg med skarven nedåt, mjöla lite uppepå och jäs på bänken, med handduk över. Cirka 40 min. Dela sedan degen och lägg över ”bullarna” på bakplåtspapper. Ta sedan ut den varma plåten och dra över bakplåtspappret med bullarna på den varma plåten. In med plåten mitt i ugnen. Häll lite kallt vatten längst ner i ugnens golv så att det förångas, och stäng luckan snabbt. Grädda cirka 10 min, tills de fått fin färg.

De som jag kommer spara till frysen, tog jag ut när de fortfarande var lite bleka.

Ni måste prova dessa! De var så goda!

Ha en riktigt fin helgdag!

Kram på er!

Louise

Jag finns på instagram med dagliga uppdateringar om min viktresa med Sleeve och mycket recept och mattips!

Kommentarer

Vad kul att se! Tack ❤ för återkopplingen. Jag kan bara hålla med, de är liksom farligt goda. Nu blir jag sugen på att göra dem jag också.
Hälsningar Nadja Från Nadjaskitchen

Vad kul! Ja de var verkligen toppen! Kommer bli ett stående recept här, det kan jag lova.
Kram på dig och trevlig helg!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.