Alltså vi åt något så gott idag. Fick receptet från Matplatsen men gjorde om det lite (som alltid ☺️) Kul m lite annorlunda smak. Och lätta att göra. Och såsen kan man äta med sked, så god!

Ni bara måste prova detta, de blev så himla goda! Och köttbullarna sedan blir perfekta mellanmål. Som de är eller på ett knäcke? Eller med lite grönsaker?

Mums!

 

Kebabköttbullar i ljuvlig sås

600g nätfärs

3/4 dl ströbröd

3/4 dl grädde

2 msk kebabkrydda (Kockens kryddor)

1 ägg

salt och peppar

smör och olja att steka i

 

1 msk vetemjöl

1 dl vatten

1 msk kebabkrydda

1 dl mjölk

3 dl grädde

1 msk kalvfond

lite kinesisk soja

 

Blanda ströbröd, grädde, ägg, kebabkrydda, salt och peppar och blanda sedan ihop m färsen. Gör köttbullar. Jag gjorde ganska stora.

Stek i olja och smör och lägg åt sidan. De behöver inte vara genomstekta.

Pudra över vetemjöl och kebabkrydda i stekpannan som du stekt bullarna i. Vispa. Blanda ner vatten, mjölk, grädde, fond och soja. Låt koka ihop och lägg över köttbullarna i såsen och låt puttra ihop en stund.

Servera m potatis och sallad. Eller kanske klyftpotatis. Äldste sonen föreslog pasta till nästa gång. Men jag gjorde en god sallad m mozzarella och Halkidikioliver och kokt nypotatis.

Ljuvligt, jag lovar!

kram

Louise

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg