Hej på er!

Söndag idag och jag sitter i soffan med en sjuk 3årig gosse som snarkar bredvid mig. Feber, förkyld… Ingen fara men några dagars vila behövs nog. Det började redan igår kväll och nu sitter jag och funderar kring morgondagen.. Det härliga och jobbiga med mitt jobb är att jag har ju fullt med patienter hela dagarna och om jag inte kommer så måste de ombokas. För er nya läsare så jobbar jag som barnmorska på Mama Mia barnmorskemottagning.

Så jag tror jag får åka in en sväng till jobbet om en stund och boka om några patienter så att inte mina kollegor får för mycket att göra imorgon bitti.

En trött Louise…

En kålpudding är på gång i ugnen och det luktar ljuvligt från köket. Kokte risgrynsgröt också inför det (man använder ju sockerfri gröt till själva kålpuddingssmeten) så mina gossar får gröt till mellanmål snart. Om jag får i den lille något. Saft och välling har varit det enda han accepterat idag…

Får se om vi äter kålpuddingen ikväll, tror jag sparar det till en kväll i veckan. Försöker ofta göra så, lagar lite extra mat på helgen så att vardagarna och matlagningen går lättare.

Nu skulle vi egentligen varit hos min syster på kalas men tyvärr fick vi stanna hemma. Hon bjöd på brunch och jag hade så gärna velat vara där… Men med en sjuk gosse fick vi hoppa över det. Får fira henne en annan dag istället!

Gårdagskvällen var mysig. Lördagsplock med oliver och chips och vin framför tända ljus till förrätt. Sedan lågtempererad lax (bästa sättet att tillaga lax – utan tvekan!) Har ni inte provat det så gör det snarast, ni kommer inte ångra er! Serverade det med sojabönor, potatis och vitvinssås. Mums.

 

På kvällen gjord jag en underbar plocktallrik till mig själv. Parma, brie, Brillat Savarinost med körsbärssylt, några chokladbitar, små rågskålar med skagenröra och gurka… Makens slätstrukna knäckebröd till vänster… Haha… Det är någon som inte riktigt har samma kärlek till charkuterier som jag 🙂

Nu ska jag se om gossarna vill ha lite gröt. Jag hoppar över gröten, blir lite för mycket koldrater för min mage. Idag tar jag grekiskt yoghurt med passionsfrukt och cashewnötter istället. Bättre för magen, min mage i alla fall!

Kram på er

Louise

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg