Kan du dricka kaffe efter att du gjort en Sleeve eller Gastric Bypass? Ja egentligen finns inga hinder alls. Men många beskriver att de tappat sugen. Att varm dryck ger illamående. Och att det är svårt att ”få in det” i en mat-dag.

Tappat sugen?

Ja så var det lite för mig. Vet egentligen inte varför. Men det smakade inte likadant. Smakade inte direkt äckligt. Men var inte gott som vanligt. Och därför lät jag bli. I ungefär tre månader. Sedan började det plötsligt smaka gott igen. Och nu 4 år efter min Sleeve är det godare än någonsin. Skulle inte gå en dag i mitt liv utan kaffe. Dricker kaffe med varm mjölk säker 5 ggr per dag. Alltid när jag vaknar. Börjar dagen så. En kopp kaffe medan jag fixar och donar med resten av frukosten.

Ibland äter jag sedan ganska omgående efter min första kopp. Ibland väntar jag upp till en timme efter kaffet. Hinner till och med en kopp till innan frukosten… 🙂

Godast är den första på dagen. Men dricker även till fm-fikat (mer om det nedan) och gärna en kopp på eftermiddagen. På kvällen har jag aldrig druckit kaffe. Och inte nu heller. Om det inte är efter en festmiddag på en tex lördag. Då kan jag absolut ta en kopp om någon bjuder!

Dricka kaffe efter Sleeve går fint, även i i poolen 🙂
Kaffe på sängen!
dricka kaffe är livet!

Illamående?

Detta är inte sant för mig. Men jag har hört flera som beskrivit detta. Att varm dryck ger illamående. Jag tror att det är något med att det kommer ner i en tom mage som gör det. Och om något ger dig illamående, så är det så klart att du tappat sugen på det… Kanske kan det hjälpa dig med något LITET till, se mer här nere!

Hur ska jag få in kaffe i en mat-dag när jag inte tillåter mig att dricka till maten?

Ja denna fråga kom till mig ungefär 3 månader efter min operation. Eftersom jag inte har druck till mat (då det är en av mina gyllene regler för att lyckas med min Sleeve) så blev det liksom svårt att få till när jag skulle dricka kaffe. Kaffe är ju godast med något till! Så har jag alltid tyckt. En slät kopp kaffe är som sås utan potatis liksom… 🙂

Och eftersom jag inte dricker förrän det minst gått 30 min efter min senaste tugga så var det ju då som jag skulle ta en kopp… Men då var jag liksom inte sugen längre… Blev en ond spiral… och inget kaffe kom över mina läppar.

Knäckebröd med tonfiskröra och en kopp kaffe på en mönstrad duk

Tog hjälp av min dietist från min klinik. Och vi bollade detta tillsammans. Och vi insåg att jag kunde ge mig själv ett litet undantag. Tillsammans med knäckebröd på fm, så gjorde jag min en kopp. Och provade! Vi resonerade nämligen oss fram till att om man (hypotetiskt) mixar en kopp kaffe med ett knäcke med ost. Vad skulle man då få? Ja något som skulle likna en gröt. Eller hur?

Och gröt är ju ett perfekt mellanmål. Så en kopp kaffe med knäckebröd på fm på jobbet blir bra!

Men jag gör inte undantag på detta till höger och vänster, för då kommer jag plötsligt för långt ifrån mina regler som jag verkligen vill följa. Men 1-2 ggr/dag så gör jag så här. Och bara med kaffe!
Och min mage verkar tolerera det. Så detta gör jag varje dag!

Förmiddagsrutin på jobbet!

Hur gör ni med kaffe? Var ni kaffeälskare och är ni det fortfarande efter en överviktsoperation?

 

kram och njut av dagen!
kram Louise

Kommentarer

Tog mig ca 3 veckor innan jag kunde dricka kaffe efter min gastric bypass
Men klarar bara ca 3-4 klunkar sen inte mer är ca 6 veckor sen min operation så är helt ny ännu

Var en kaffeälskare innan min sleeve, drack dock då med 2 bitar socker och en skvätt mjölk. Efter operationen började jag experimentera med kaffe igen och tänkte att det var snällare för magen att dricka med mjölk. Så nu dricker jag kanske 30% mjölk och 70% kaffe, så att det är rätt färg på 😁 och inget socker eller sötningsmedel.

Själv upplever jag att det är enklare att dricka kaffe än vad det är att dricka vatten, så en tid efter operationen så bestod mitt vätskeintag endast av kaffe…

Det har jag hört, att vissa har lättare för varm dryck efter op. Mitt problem var/är att jag blir lite för mätt på varmt dryck så jag kan inte tex dricka det precis före jag ska äta alltid! Jag dricker också med massa mjölk i! Varm mjölk 🥰☕️
Kram Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.