Fredag idag! Whohoo! Min favoritdag.

Sovit dåligt i natt så inte så pigg men det ska det bli ändring på. Jobbdag och sedan mys med barnen och sedan ikväll ska jag på teater med min mamma och syster. Vi ska se West Side Story och jag gläder mig verkligen.

Mycket nu… För igår var jag på julbord med mina fina kollegor. Vi var på S:t Gertruds i Malmö. Mysigt ställe, fin service men ganska sådär mat. Är inte ofta på julbord ute, men älskar julmat. Är uppväxt med en mamma som gör det allra bästa julbordet själv så man är lite bortskämd med fantastisk mat. Så när en restaurang inte håller det måttet så blir jag lätt besviken. Sillarna var goda men resten var rätt tråkigt. Inte så mycket sorter att välja på och inte heller överdrivet vällagat.

Men det gick bra i alla fall. Första julbordet som Sleevad. Är ju drygt 1 år efter op så jag har lärt mig rätt bra hur jag ska äta för att må bra.

Grundade med ett ordentligt mellanmål på eftermiddagen. En klassiker: kvarg med avokado och grönsaker.

Burk med kvarg i botten, blandade grönsaker

Vi drack lite glögg på jobbet innan vi gick till S:t Gertruds. Gott och mysigt.

Hade på mig svart kjol och topp, från Saint Tropez, som jag hade fyndat förra veckan. Kände mig så fin 🙂

Första tallriken tog jag bara sill och en liten potatis. Åt väääldigt lugnt och det kändes fint.

Vit tallrik med olika sillbitar, en potatis och en ägghalva

Sedan tog jag en tallrik med det småvarma. Åt och orkade nästan allt. Men jag åt nog den tallriken under nästan en timme. Kollegorna hade redan hunnit till gottebordet när jag var färdig, men det gör ju ingenting. Fick faktiskt kommentaren:

Du äter nog precis så som vi alla borde äta!

Och så är det nog!

Drack vin till. Lite märkligt att dricka rödvin till sillarna men det gick bra. Magen gillar inte öl så mycket så vin fick det bli. Har skrivit ett tidigare inlägg om just alkohol här.

Fokuserade på proteinet och åt långsamt och bra.

Hämtade en tallrik med efterrätt till mig och en kollega att dela. Jag åt några teskedar av Ris á la Maltan och det var gott och magen accepterade det. Mådde helt bra under hela middagen, blev lagom mätt, och inget illamående i sikte! Bra va?

Sedan hämtade min fina man mig och vi körde hem till sovande gossar som vaktades av min fina svärfar.

Ha nu en riktigt fin dag! Vi hörs i helgen igen!

Stor kram

Louise

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.