Många jobbar hemma nu. Gör du?

Det kan ju långt ifrån alla, men inte klokt egentligen att det är så många som numer gör det, i dessa pandemitider. När jag är barnmorska så kan jag ju så klart inte jobba hemifrån (förutom när jag bemannar vår digitala tjänst Mama Mia Hemma) men när jag gör mina ”chefs-uppgifter” så kan jag.

Möte, planering, administration osv. Då kan jag ju så klart vara hemma, och försöker göra det när jag kan. Skönt och kommer snabbare ”hem” för att hämta barnen när arbetsdagen är slut.

Men hur är det för minimagen, att jobba hemma?

Ja man skulle kanske kunna tro att det är lättare att småäta och äta ”fel”  (alltså för mycket och fel slags mat) när man jobbar hemma. Men för mig är det faktiskt precis tvärtom. På jobbet är det fasta mattider. Hemma är allt lite mer flytande…

Hämtar mitt kaffe när dagen börjar. Då tar jag mina Baricol sväljtabletter. Hemma? Glömmer… Har inte alls samma rutin där, då det är vanligare att jag missar.

Fika

Förmiddagsfikan på jobbet är given. Kl 9.30 går vi och fikar tillsammans. Knäcke med smör och ost. Alltid! Hemma? Not så much. Glömmer, missar och tappar tiden…

Lunch

Också helt given kl 12.30. Alla äter tillsammans, vi har mysigt och uppdaterar varandra om jobbdagen och hemmalivet. Skrattar. Njuter. Jag har alltid medhavd mat med mig. Annars skulle jag aldrig hinna. Så jag MÅSTE ta med mig lunch-låda till jobbet. Och eftersom jag MÅSTE så har jag det.

Hemma? Så lätt att tänka; jag svänger ihop något från kylen. Men ofta är jag jättehungrig och det är ingen bra kombination… Borde ha matlåda även till hemma-jobbdagar. Men ofta blir det inte så. Någon som känner igen sig?

Em-fika

Har jag alltid med mig till jobbet. Samma där, om jag inte har med något så blir det ingen fika, och då klarar jag inte eftermiddagen. Kesofrutti, kvarg med grönsakshack, proteinlökpajer, något plock? Men alltid någon burk med mig! Ibland äter jag den på jobbet och ibland i bilen på väg hem. Men ALLTID något medhavt.

En hand håller en öppen burk med kvarg och grönsaker i

Hemma? Verkligen inte. Glömmer… Helt plötsligt har klockan passerat 16 och inget har jag ätit. Men en massa kaffe har jag druckit (det blir det mer utav hemma!) och så missar jag maten. Alldeles för ofta. Blir svag och skakig och irriterad. Blir varken en bra arbetstagare eller en snäll mamma som hämtar barn sedan.

Skärpning!

Lösningen är ju egentligen enkel. Se en arbetsdag hemma som en arbetsdag på jobbet. Planera som vanligt. Förbered allt och lägg upp i burkar, såsom du skulle gjort och tagit med till jobbet. Och håll mattiderna. Glömmer du lätt, ställ alarmet! Det var mina tips… Får se om jag själv kommer lyssna på dem:-)

Nu ska ni ha en ljuvlig helg allihopa! ta hand om er och varandra!

kram Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.