Ja idag var en mycket dålig dag i mitt Sleeve-liv! Inte bra alls! Och så snabbt det kan gå så här! Trodde inte jag var så här känslig längre men det är bara att inse: denna operation är ”for life” och även det negativa med den är ”for life”.

Det postitiva är ju att jag för alltid är av med min övervikt och dåliga vanor. Det negativa är att jag alltid måste hålla mina nya fina vanor och passa mig för fallgropar såsom den idag.

Vad hände då?

Lördag morgon. Lugnt och skönt. Äter relativt snabbt.. alltså jag går inte runt och väntar en massa innan kroppen får mat. Dricker kaffe lite först, som alltid på helgmorgnar. Sedan åt vi mannagrynsgröt. Inte perfekt för en Gastric Sleeve- mage som min (lite för proteinfattigt och lite för kolhydratrikt) men det fungerar fint om det är ibland. Men då måste jag ofta kompensera i nästa mål. Väljer då ett bättre val för magen så balanserar det liksom upp. Men idag blev det icke så!

Klockan 9.30 åkte vi iväg på ärende. Eftersom vi åt kl 8 och planerade vara tillbaka till 11 så packade jag inte med någon mellanmål. Tog bara kaffe på termos och vatten på flaska med! Drack lite av det på vägen. Men sedan blev ärendet till en fika hos vänner. Och där bjöds det på kaffe och kanelbulle. Och tiden drog ut lite. Så när fikan serverades kl 11 så insåg jag att jag borde äta något. Så även om kanelbulle inte är ett bra mellanmål för mig (speciellt inte när mitt tidigare mål var så proteinfattigt och kolhydratrikt) så blev det så.

Sedan fortsatte missstagen…

Så kom vi hem klockan 11.50. Och 12 var min son bjuden på barnkalas. Så jag hann inte fixa något innan. Planen var at lämna honom på kalas och sedan gå hem och fixa lunch. Typ ägg i någon form. Eller proteinlökpaj med skinka. Eller något annat varmt och proteinrikt.

Det var planen…

Sedan blev min 4-årige son ledsen. 19 barn på barnkalas var skrämmande och han ville inte att jag skulle gå. Så jag stannade. Och plötsligt slog det till.

Benen börjar skaka. Får tunnelseende. Händer förlorar sin kraft. Känns så overkligt. Som om hela världen försvinner. Klockan är nu 13.30 och jag har bara ätit ca 1 dl mannagrynsgröt med mjölk, kaffe och en liten kanelbulle på snart 6 timmar. Och knappt något vatten heller! VERKLIGEN INTE BRA!

Nu blir det en cliff-hanger… Men inlägget blev så långt så imorgon kommer det mera. Då får ni veta om hur det gick! Men jag lovar lägga upp det tidigt på dagen! Så glöm inte kolla in i morgon!

kram på er och GLÖM INTE PLANERA ERA MATDAGAR!

Louise

 

ps, här är jag på Instagram!

 

 

 

16+

Kommentarer

Ajaj 🙁 krya!
Det är så konstigt. Min sleeve ör lite över 1 pr. Jag kan leva på bullar och godis utan problem.. Det är lika svårt nu att hålla mig på banan, ännu svårare faktiskt, då sockersuget är större än någonsin. Lyckligtvis kan jag träna nu iaf, då kroppen är mindre och mer rörlig.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.