Får ibland frågan om jag ”kan äta som vanligt”?…

Så klart jag kan. Är vääääldigt tacksam för det. Att jag kan handla mat var som helst. Att jag kan bli bjuden på vad som helst och att minimagen tolererar all slags mat. Så klart mår den bäst av vissa saker (som alla magar och kroppar egentligen..eller hur? ;-)) men jag kan äta vad som helst.

En brödskiva med sallad, rödbetssallad, köttbullar och ättiksgurka

 

På café kan jag beställa en macka. Skippar det mesta av brödet och röran men jag kan äta det. Varför skippar jag det då? Jo för att jag inte orkar allt och väljer det som ger mest näring (eftersom jag snabbt blir mätt) och att fet mat och kolhydratrik mat såsom vitt bröd ger inte en lika skön mättnad.

Jag lagar all slags mat hemma. Husmanskost, asiatiskt, plockmat, tacos. Vi köper hem pizza ibland och jag har ätit på McDonalds någon gång!

Vanlig mat hemma hos barnfamiljen

 

Häromdagen lagade jag stekt falukorv, potatismos och ärtor. Himla gott och uppskattat hemma. Och minimagen gillar det också!

Jag har lagt till många bra vanor och produkter i min kost, proteinrika och nyttiga. Men jag har också behållt det mesta ur min gamla kost. Man måste inte äta massa ProPud och Proteinbars. För mig är det ganska dåligt av de slags halvfabrikaten hemma hos mig. Gillar det inte och är egentligen lite tveksam till att stoppa i mig massa av de produkterna. Är inte helt övertygad om att sådant är bra i kroppen. Tror på rena livsmedel såsom kött, fisk, grönsaker, grädde, smör. Tar hellre choklad än gelégodis. Och tar hellre en hembakad småkaka än en Proteinbar.

Men det är så som jag är. Man får faktiskt vara som man vill men med detta inlägg vill jag bara berätta att man inte måste ändra om hela sin kost efter en överviktsoperation. Det är så lätt att tro att man måste bli drickkvarg- och bars-fantast om man tittar på t ex Instagram. Det går bra med ägg, parmesanost, nötter, fisk, kött, baljväxter och mejeriprodukter som perfekta proteinrika livsmedel.

Louise selfie med grå bakgrund. Har ljusgrå luvtröja på sig.

 

Ta nu hand om er och så hörs vi imorgon igen. Då berättar jag om vilken himla god mat jag äter nu för tiden 🙂

Kram på er!
Louise

Kommentarer

Så sant! Jag kan iofs ta en ProPud eller Barbells proteinshake till en knäckemacka eller att svälja ner tabletterna med eftersom jag märkt att det går lättare men inget jag ersätter mina mål med. Bara tycker jag är för sött numera, åt det ibland innan som mellanmål on the go men precis som du skriver så vill jag ha sånt som ger mig bra näring och som är gott nu när jag äter så lite!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg