Godmorgon alla fina!

Vem är ni där ute? Jag undrar ofta det. Vem läser här.? Jag vet några trogna följare men så undrar jag ändå.. vem är resten av er?

Idag vill jag hylla några som betytt extra mycket för mig i denna viktresa som nu pågått i knappt ett år. Min viktresa har egentligen pågått i många många år. Men denna sleeve-resa har pågått i knappt ett år. Jag opererades oktober 2017 men tanken på operation började redan våren 2017.

Min första och största hyllning är till min man. Min fina man som också är min bästa vän sedan 11 år tillbaka. Har har alltid älskat mig precis som jag är. Han har ALDRIG fått mig att känna mig mindre vacker än precis som jag är. Han har varit med i alla försök att minska vikt under de senaste 11 åren. När vi träffades vägde jag ungefär 90kg. Jag var snygg, det var jag. Men jag hade precis gått ner 5-8 kilo på grund av att jag hade en tuff vår precis innan vi träffades. Var ensam och ledsen över att jag blivit sårad 6 mån tidigare. Så då vägde jag mindre än jag gjort ett tag.

Jag 2009!

Sedan vi träffades smög kilona på, ett i taget… Gick upp 16kg i min första graviditet, gick ned dem snabbt efter på grund av en förlossningsdepression. Vägde alltså kring 90 även efter han var född 2011. Men fram till nästa graviditet ökade jag 10kg. Och efter min senaste förlossning 2015 så gick jag aldrig ner de där graviditetskilona. Hamnade kring 100 och låg kvar där ett tag. Ökade sedan sakta upp till min högsta vikt 115 inför operationen. Varför?

 

Klarade inte av att gå ner. Gick istället upp mer och mer och självförtroendet minskade mer och mer… Men min man…? Han har alltid stöttat mig, peppat mig, hjälpt mig och lyft mig. Alltid! Han är mitt största fan och jag älskar honom av tusen anledningar, men en av de största är att han alltid fått mig att känna att jag duger och är fin. ♥

 

Han var också den som hjälpte mig fram till operationen och efteråt. Han har läst på om operationsmetoder och biverkningar. Han påminner mig att äta långsamt. Han köper hem proteinbars att prova. Han ”skryter” om mig till vänner. Han ger mig komplimanger och peppar mig till att ut och springa. Han är helt klart den bäste man i hela vida världen och han är bara min!

 

Min mamma är också ett väldigt trogen fan. Hon som förr alltid varit överviktig har sett hur det påverkat mig (fast jag tyvärr inte kunde riktigt dela mitt dåliga mående över den – på grund av skämskänslor). Hon och pappa erbjöd sig att låna mig pengarna för operationen då när jag trodde att jag skulle behöva bekosta den själv. Hon lagade familjemiddagar och frös in till mig att ta fram till familjen när jag själv åt Modifast och flytkost efter operationen. Hon följer mig här och på Instagram dagligen. Hon ser på mig med stolthet och jag vet att även hon skryter om mig till sina vänner ?.  Hon är den finaste mamma man kan tänka sig, i alla avseende, men även i denna peppning hon ger mig nu när jag kämpar på i denna fina resa jag gör!

 

 

Mina fina svärföräldrar ger mig så mycket peppning och komplimanger. Tänk att jag har så fina människor kring mig! Min svärfar har alltid gett mig så fina komplimanger för mina ögon och mitt leende och jag kan inte få honom nog att förstå hur mycket det betytt för mig. Jag är INTE van att få komplimanger, speciellt inte för mitt utseende så sedan 11 år har hans fina kommentarer gett mig så mycket. Och nu är han så stolt över mig, det ser jag och det gör mig så glad och tacksam! Det var också de som körde mig alla milen till Kristianstad den där tidiga morgonen 18 oktober 2017!

Min bäste vän, men vapendragare i livet, Emma. Hon och jag har känt varandra och varit varandras närmsta sedan hon föddes, två månader efter mig, alltså i 37 år! Vi har alltid haft varandra, i medgång och motgång och även i vår övervikt. Vi har alltid haft den tillsammans och hjälpts åt med dieter och kläder. Och stöttat varandra när dieterna gått åt fanders. Och nu min kära Emma, är hon också i denna Sleeve-resa! Jag älskar att vi gör detta tillsammans och kan hjälpa och stötta varandra. Hon är bäst! Och har minskat över 13 kg och är så jäkla duktig! Heja dig gumman!

 

 

Min dietist på Aleris Joanna Lenner, har också varit ett stort stöd för mig. Nu arbetar hon på Baricol och har dessutom peppat mig till att starta blogg och jag tror att vi kommer få ännu fler samarbete i framtiden. Hon är en fantastisk dietist och entreprenör och en inspiration för så många i denna operationsresa.

Mitt konto på Instagram @livmedsleeve ger mig så mycket. Jag får inspiration av mina operationskompisar och att själv uppdatera kontot peppar mig att hjälpa andra. Det var det som gjorde att jag startade denna blogg. Nämligen att jag ser hur mycket vi alla ger varandra där, tips och stöd. Hjälp med frågor och peppning när det behövs. Men jag sökte själv efter en blogg när jag skulle opereras. Jag ville läsa mer om hur opererade folk har det. Hur mår de efter ett år? Hur mår de efter fem år? Men hur jag än sökte så fann jag inte någon hjälp. De flesta verkade ha slutat göra inlägg efter ett tag. Tröttnade de? Mådde de inte bra och skrev inte mer utav den anledningen…?

 

Så då började en idé att gro.. Att jag själv skulle fylla det hålet. Jag har stor förhoppning om att jag kommer fortsätta med denna blogg under lång tid. Om ni vill så klart… Utan läsare är det inte lönt… Men jag tänker och tror att jag kommer fortsätta länge. Så You Are Stuck With Me!

Så klart finns det så många fler som betytt mycket det senaste året men det här de som jag tänker har betytt allra mest. Och för dem och deras hjälp är jag evigt tacksam!
Kram på er alla i solen!

Louise

 

Kommentarer

Tack för alla fina ord, du är en riktig hjälte! Älskade tös du är så klok inte bara i detta, det har du alltid varit, kram!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg