Får ofta den frågan. Och jag har redan skrivit lite om det här men eftersom det komma nya läsare in hela tiden så svarar jag gärna igen.

Kort svar?

För att jag inte längre vågade låta bli.

Längre svar..

Ja du. Till slut kom jag till den punkten när jag inte kände att jag hade något val. Alla försök att gå ner hade misslyckats. Och jag ville verkligen inte vara tjock. Insåg också att jag började bli äldre och hälsoriskerna började bli stora. Diabetes? Hjärt/kärlsjukdom? Och jag kunde inte längre ha som ursäkt att jag ändå var rädd hälsosam och ung, så risken för sjukdom var inte så stor.

Men det var ju det. Långvarig övervikt sliter på kroppen. Och på själen. Och det var också en väldigt stor orsak. Själen och hjärtat var ledsna. Ville inte ha det så här mer. Fångad i min egen kropp. Hindrad att leva mitt liv fullt ut.

Och det är en mycket svår fråga: Vågar jag operera mig. Men för mig blev det faktiskt tvärtom.

Vågar jag låta bli?

Så till slut så bara bestämde jag mig. Tillsammans med min man så klart. Men som sagt, till slut, sa vi bara: nu kör vi. Bära eller brista, det kan ju inte bli värre än fruktansvärt dålig självkänsla, åderbråck, hindrad psykologiskt och socialt, ont i höger knä och ständigt skav under brösten och mellan låren.

Så där var det. Till slut bestämde jag mig och sedan gick resan på räls.

Här kan ni läsa mer om hur det var innan min operation.
Ha en riktigt fin dag!

Louise

Kommentarer

Jag kände precis som dig. Efter så många års jojobantande och känsla av att vara misslyckad så behövde jag få hjälp! Kram

Jag står oxå inför samma beslut som du tog .. men svårt att få tid i kommunala vården så jag tänkte betala själv. Känner att nu har jag nått vägs ende… har kämpat med viktuppgångar sen jag var 10 år och fyller 50 nästa år. Prövat alla metoder pulverdieter men det går inte om jag inte ska svälta mig..

Ja det är ju så att dieter inte fungerar. Bara på kort sikt! Men det är ett stort beslut, det här.
Stor kram till dig!
Louise

Har levt med följderna i många år utan att veta att det berodde på min fetma! Kronisk hosta, konstant urinläckage oc sista året.. blåskatarr var och varannan månad! Har ränt till läkare om min hosta två omgångar men ”du är frisk” blev svaret. Till slut fick jag hjälp av min gynekolog som startade min resa för 1 år sen! Nu är jag nästan 40 kg lättare nen framför allt…. nästan ingen hosta, inget läckage och ännu ingen blåskatarr sen operationen i februari.

Åh det är ju helt fantastiskt! Vad glad jag blir! Stort tack för att du delade med dig!
Kram Louise

Jag kände samma sak.
-Vågar jag låta bli?
Med hjärtsjukdomar, diabetes, ont i knän och höfter och dessutom närmade mig 60-årsåldern, så bestämde jag mig äntligen hösten 2018.
Jag hade ett stort stöd i min man och mina barn , som stod bakom mig och mitt beslut till 100%. Jag betalade min operation själv eftersom jag inte hade tid att vänta 1,5 år på att få göra den via regionen.
I februari 2019 åkte jag ner till Stockholm och gjorde min GBP, ett beslut som jag aldrig ångrat.
Idag har jag gått ner drygt 49 kg och mår bättre än på länge. Jag har en energi som jag aldrig haft tidigare. Jag tränar med styrketräning och löpträning 4 ggr i veckan och mår så himla bra!

Vad härligt att läsa! Vi är många som kan skriva under på många saker!
Kram på dig och bra jobbat!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.