Hej på er! Måndag och ny vecka på gång!

Senaste veckan har jag uppdaterat min garderob lite. Och nu delar jag med mig av mina tankar kring det.
Att minska 42 kg i vikt har ju sina fördelar, och nackdelar för den delen. Mest fördelar så klart. Men en negativ sak är att det går åt lite pengar och tid att uppdatera garderoben. Rätt ok nackdel, men ändå.

Jag klarade mig rätt länge på mina kläder. Jag hade dessutom en STOR fördel av att jag hade en kartong sparad på vinden med kläder som jag tidigare haft, men som inte passade längre, då när jag vägde 115 kg. Så första halvåret kunde jag gå och plocka lite från den kartongen. Det var himla kul kan jag säga. Kläder som jag gillade men som jag inte haft på mig på länge. Jättekul. Bland annat några byxor, någon klänning. Himla kul.

Denna hade jag sparat i många år, egentligen hade den aldrig förr passat men i våras passade den!

 

Ett av man första mål jag uppnådde var att mina älskade boomerang-skjortor passade åter igen. Vilken lycka. De har jag fått av min älskade man och jag var så ledsen där för ett år sedan, när jag inte längre kunde ha dem. Men så plötsligt i dec/jan 17-18, cirka 3-4 mån efter op: så kunde jag ha dem igen. ♥

Förutom att jag kunde ”shoppa” på min egen vind så fick under våren 2018 jag en hel Ikeakasse med fina kläder av en vän. Vi hade då samma storlek men hon hade kläder som hon tröttnat på. Och så fick jag bara dem! Helt otroligt och väldigt snällt. Och billigt och bra för mig!

Bland annat denna klänning fick jag!

Lite fick jag dock uppdatera själv. Vad man inte tänker på är att det är väldigt mycket i sin garderob. Alltså inte bara vardagskläder och festkläder. Det är träningskläder, myskläder, nattlinne/pyjamas, underkläder, badkläder, jobba-i-trädgården-kläder. Och skor! skor… ja för efter ca 6 mån efter op hade jag tappat 35 kg och plötsligt var alla mina skor för stora. Innan hade jag 40 i strl, nu fick jag plötsligt glapp i dem. Jag har numer strl 39. Mindre kul dock! Skor är inte billiga…. Vissa kan jag fortfarande ha men vissa går inte alls. Får sakta men säkert köpa några nya skor då och då, så får det bli.

Tre stora ögonblick under denna resa är dessa tre:

Till påsk köpte jag en fantastisk klänning på Lindex. Åh vad jag kände mig fin i denna. En icke-stretchig klänning som satt så snyggt. Älskar den! Och kände mig så vansinnigt fin i den. Sist jag kände mig så fin i kroppen var min bröllopsdag.

Är jag inte fin?

Ett annat wow-moment var när jag också var på Lindex och tog in en klänning för att prova. Tog in strl L och hoppades den skulle passa. Tidigare hade XL varit min storlek i sådana här kläder, och då hade den säkert ändå varit tajt över rumpan. Provade. Haha, L var alldeles för stor. Så jag gick och hämtade en M och köpte den. Vilken känsla! Det var den 8/3-2018, alltså fem månader efter operationen.

Och den satt dessutom löst och härligt! Inte något korvande är inte!

För några veckor sedan kom min tredje sådan stora klädupplevelse. Jag köpte mig ett par jeans i strl 27 tum! Kan inte riktigt fatta det än. Och förutom storleken så var känslan så härlig att jag numer kan gå runt i vanliga jeans, utan att behöva ha bälte och utan att ha mage som väller över och smärta av att det skär in här och där. Bästa känslan!

Fruktansväd glad!

Nu inför sommaren 2018 var jag tvungen att uppdatera rätt mycket. Nu kunde jag ÄNTLIGEN ha shorts på mig och kjol utan leggings. Värsta friheten. Fick köpa mig träningsbrallor och sommarkläder och som jag njöt!

 

Fick också köpa mig bikini och nya underkläder. Jag som haft XL i trosor och BH i strl 80G tappade nu trosorna över höfterna och kunde säga ”hallå….” ner i BH-kuporna. Nu köper jag trosor i strl M och mina nya fina BHs är i storlek 75 C -det är så underbart. Köpte ganska mycket på sommarrean. Tips! Annars blir det för dyrt.

Man får ta lite i taget. Det klarar man. Jag har faktiskt inte köpt så väldigt mycket. Och köpt på rea som sagt. Och köpt lite smart. Köpte det mesta nu när jag närmade mig mitt mål. Annars måste man ju byta ut garderoben flera gånger under resan. Under viktnedgången, försök tänka smart. Kanske låna av någon? Stå ut med att lite är för stort. Och kanske köpa ett par byxor under tiden. Toppar och tröjor kan man ju stå ut med att de är lite stora, eller hur? Fast det är kul med nya mindre kläder så måste man ju tänka lite ekonomiskt.

På jobbet är det också numer stor skillnad. Min jobbklänning som jag från början hade i storlek 44/46 har jag nu i 36/38.

Så XL från början, blev L mitten och nu, till höger, har jag M.

Nu på sista tiden har nästa etapp i garderoben kommit. Mys och sov-kläder. De har jag väntat längst med att byta ut. Kläder som ”syns” har ju varit roligare att lägga pengar på. Men nu är det dags att få fina myskläder också. Jag köpte fler nattlinne på Kappahl.se och passade på när det var rea också. Köpte en underbar morgonrock som jag ofta går runt i.

Ursäkta den obäddade sängen men så ser det ofta ut på helgförmiddagar hos oss…

Har också köpt mysbyxor senaste veckan, två-tre stycken klarar jag mig på även om det alltid är så att jag byter om till mysbyxor när jag kommer hem från jobbet. De allra bästa är ett par med viscose från Lager 157. Åhh vad de är sköna! Ett par sådana hämtade jag upp på vägen till man föräldrar, som jag berättade om igår. jag har haft ett par i strl L som blivit alldeles för stora och vissa kläder har jag gråtit en skvätt när jag vuxit (eller egentligen minskat) ur dem. När man har något favoritplagg så blir det ju lite ledsamt när man inte längre kan ha dem. Så nu när jag hittade ett sista par i strl S i Löddeköpinge så ringde jag snabbt och lade undan dem så äntligen kan jag få sköna mysbyxor igen :-). Ska visa dem för er en annan dag!

Nästa steg i garderobsuppdateringen blir höst/vinterjacka. Den jag hade förra året kan jag verkligen inte längre ha. En dunjacka till när det blir riktigt kallt har jag nog (för den var för liten för mig inför operationen) men höstjackan går inte alls.

En sista reflektion är detta med om man vill ha stora kläder eller inte. Man måste ju inte köpa nya kläder när de blivit för stora. Det går ju att ha dem. Men, jag i alla fall, vill inte ha stora kläder längre. Nu när jag äntligen kan ha tajta kläder och känner mig bekväm i dem, då vill jag ju ha det. Nu känner jag äntligen att jag stolt kan visa upp min kropp och då vill jag bannemig njuta av det! Förstår ni vad jag menar?

 

Så, det får avsluta dagens långa inlägg. Kan ni ha en fin början på veckan!

Ta hand om er och varandra!

kram

Louise

Kommentarer

Så är det. Till punkt och pricka. Det är så fascinerande att vi, tidigare överviktiga tänker likadant.
Det finns snygga kläder som ska sitta löst och se stora ut, men nej, inte för mig. Det räcker!
Köpte också en massa snygga kläder på rean, även lite sånt som jag inte kan ha nu, men om nån månad. Och tajta toppar ska det vara. Tajta jeans med blusen instoppad.
Det är såååå kul……Det är en sån ny lycka, som bara vi kan känna.

Ha en jättefin vecka!

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg