Klarar man att gå på restaurang som opererad? Ja, hur klarar man det?

 

Det klarar man fint, men man måste ju som alltid planera lite och göra smarta val. På bilden ovan var jag och min man på en Italiensk restaurang i Malmö. Som ni ser var det i januari 2018, alltså 3 månader efter operationen. Jag åt ”vanlig mat” och drack vin till. Men jag brukar börja med vinet och försöka dricka det innan maten, sparar kanske bara ett par klunkar till måltiden.

 

Här beställde jag en fantastisk pizza, åt mest pålägget och sparade nog sju åttondelar, att ta med hem. Många doggy-bags blir det.

 

 

Här ovan har jag beställt Wallenbergare. Resterna bad jag om att få en låda att ta med hem. Perfekt till ytterligare två luncher. Det är himla ekonomiskt att vara Sleeve-opererad!

 

 

Så doggy-bag är ju ett alternativ. De flesta ställe tycker inte alls att det är konstigt att jag ber om det. Ett annat alternativ är att flasha operationsbordet, bokstavligen talat. När jag skrevs ut från operationsavdelningen i Kristianstad i oktober 2017, fick jag ett kort som visar att jag är opererad och texten säger också att man bör ge mig möjligheten att äta halva portioner till halva priset.

Så klart måste inte restauranger gå med på det, men de få gånger jag visat det så har det hörsammat det. Då brukar jag få lov att beställa en barnportion eller få betala halvt pris på t ex en buffé.

 

 

I vissa fall har jag istället bara bett om en extra tallrik till min 2-åring, så delar han och jag på en portion. Bufféer är både väldigt bra och även lite värre. Det är väldigt bra då jag kan fokusera på proteinet och välja de bästa livsmedlen för mig, men värre eftersom det är lätt att det blir för mycket (precis som för alla andra på bufféer!!)

 

 

Det brukar alltså gå väldigt bra att gå ut och äta!

 

 

Under flyt/mosperioden beställde jag oftast soppor, det finns på de flesta menyer.

 

 

Men numer beställer jag vad jag är sugen på, precis som alla andra. Eftersom jag kan äta allt även efter en operation, så blir det ibland gott onyttigt såsom nedan…

 

 

Och ibland blir det nyttigare och mer proteinrikt såsom nedan:

 

 

Jag är alltså rätt vanlig och normal ?. Kontentan är att du inte behöver vara rädd för sådant här efter en operation. Allt går att ordna och det brukar bli hur bra om helst.

 

Kram på er alla fina. Nu är det dags för mellanmål för mig och idag blir det lite kassler och salladslök på en skiva knäckebröd.

 

(9mån efter op -38,5 kg)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.