
Det nya livet
Hej på er, Igår var jag borta på vc och tog bort agrafferna. Så jätteskönt att bli av med dom då dom kliat så jag...
Jul är ju mycket mat för de flesta. Mat och fika. Även för mig. Både innan och efter operationen. Men på lite olika sätt! Lite mer om hur känslorna och rädslorna innan en operation kan vara, kan du läsa om här.
Men nu jul! Jul är en mycket MYCKET ljuvlig högtid för mig. Speciellt tiden innan jul. Hela december med allt planerade och förberedande. Julklappar, pantning, gran och så mat så klart. Bakar sådär mycket, om jag ska vara ärlig. Maten är det centrala för mig 🙂 Detta året är ju extra konstigt. Men mat ska vi ha!
Vi kommer fira själv, vi fyra i familjen. Men julbordet kommer vara ganska komplett. ”Byter” lite mat med min syster och mamma. Jag gravar lax och ger till dem och de gör sill och revben och ger till mig. Bra sätt att få många rätter på julbordet utan att göra helt slut på sig själv.
Brantevikssill, sillsallad, vitlökssill och örtsill.
Gravad lax med hovmästarsås
Potatis, ägghalvor och omelett med svampstuvning
Skagenröra
Prinskorv, köttbullar och revbensspjäll
Julskinka, rödkål och brunkål
Janssons frestelse, bröd och ost.
Och så klart risgrynsgröt.
Vi kommer också grilla korv mitt på dagen för vi ska kunna få träffa våra föräldrar lite ändå. Utomhus. Och mitt eget påhitt sedan några år tillbaka. Champagne och snittar.
Vad äter ni till julen? Något som jag inte har på mitt julbord? Någon lokal specialité? Berätta gärna!
Ja så klart är det så. Lite skillnad. Jag äter mindre av allt. Men njuter mer. Vill inte bli supermätt utan äter långsamt och bra. Dricker bra med vatten mellan måltiderna. Och tar det försiktigt med alkohol. Och det viktigaste av allt:
Jag följer min absolut viktigast regel: att äta var tredje timme! Här kan ni läsa mer om det om ni önskar.
Nu är vi ju själva, denna jul. Och så blir det ju extra lätt att planera mina måltider. Men även andra jular eller fester, så går det fint att följa min regel. Jag bara tänker efter. Före! Förbereder mig hela tiden. Tar med lite mellanmål om en måltid dröjer. Har akutmat i väskan!
Kan ni inte berätta lite om er själva. Är ni opererade för länge sedan? Nyopererade? Eller väntar ni på att få lov att hoppa in i minimageland? berätta!
Kram på er och ha en riktigt fin dag! Om en vecka är det julafton så nu börjar vi räkna ner!
Louise
Hej på er, Igår var jag borta på vc och tog bort agrafferna. Så jätteskönt att bli av med dom då dom kliat så jag...
Oj så trött jag har varit idag... och jag förstår inte riktigt varför. Blev en stor kaffe direkt när jag kom till...
Bubbel och snittar låter så mysigt tycker jag! Vad för snittar tänkte du ha i år? När tänkte ni ha det? På kvällen?
Kram
Vi brukar äta bubbel och snittar kring 16, efter Kalle. Eftersom det bara är vi fyra i familjen i år så blir det inte så mycket, nog Skagen på smörstekt bröd och lite chark! Mmm
Åh va gott det låter!
Jag väntar och väntar på att komma in på op, återstår att se när de kan öppna upp för operationer igen.
Fått ett tillstånd som gör att jag måste tappa vikt, lite mer och fortare än vad jag klarar på egen hand. De har nu satt in mig på pulver (20 veckor!) i väntan på operation då de inte ansåg att jag kunde vänta.
Blir så peppad av din blogg, ditt driv och har verkligen blivit inspirerad och motiverad kring hur jag kan lägga upp och tänka kring mat och måltider efter operationen. Har även köpt och läst boken du tipsat om.
Tack, fina Louise!
Ha en fortsatt fin jul och gott nytt!
Åh Sabine, vad duktig du är! Kämpa, det kommer vara värt det darling! Stor julkram till dig!
Louise