Jul är ju mycket mat för de flesta. Mat och fika. Även för mig. Både innan och efter operationen. Men på lite olika sätt! Lite mer om hur känslorna och rädslorna innan en operation kan vara, kan du läsa om här.

Men nu jul! Jul är en mycket MYCKET ljuvlig högtid för mig. Speciellt tiden innan jul. Hela december med allt planerade och förberedande. Julklappar, pantning, gran och så mat så klart. Bakar sådär mycket, om jag ska vara ärlig. Maten är det centrala för mig 🙂 Detta året är ju extra konstigt. Men mat ska vi ha!

Vi kommer fira själv, vi fyra i familjen. Men julbordet kommer vara ganska komplett. ”Byter” lite mat med min syster och mamma. Jag gravar lax och ger till dem och de gör sill och revben och ger till mig. Bra sätt att få många rätter på julbordet utan att göra helt slut på sig själv.

Mitt julbord kommer se ut så här:

Brantevikssill, sillsallad, vitlökssill och örtsill.

Gravad lax med hovmästarsås

Potatis, ägghalvor och omelett med svampstuvning

Skagenröra

Prinskorv, köttbullar och revbensspjäll

Julskinka, rödkål och brunkål

Janssons frestelse, bröd och ost.

Och så klart risgrynsgröt.

Vi kommer också grilla korv mitt på dagen för vi ska kunna få träffa våra föräldrar lite ändå. Utomhus. Och mitt eget påhitt sedan några år tillbaka. Champagne och snittar.

Vad äter ni till julen? Något som jag inte har på mitt julbord? Någon lokal specialité? Berätta gärna!

Skilland från innan?

Ja så klart är det så. Lite skillnad. Jag äter mindre av allt. Men njuter mer. Vill inte bli supermätt utan äter långsamt och bra. Dricker bra med vatten mellan måltiderna. Och tar det försiktigt med alkohol. Och det viktigaste av allt:

Jag följer min absolut viktigast regel: att äta var tredje timme! Här kan ni läsa mer om det om ni önskar.

Nu är vi ju själva, denna jul. Och så blir det ju extra lätt att planera mina måltider. Men även andra jular eller fester, så går det fint att följa min regel. Jag bara tänker efter. Före! Förbereder mig hela tiden. Tar med lite mellanmål om en måltid dröjer. Har akutmat i väskan!

Kan ni inte berätta lite om er själva. Är ni opererade för länge sedan? Nyopererade? Eller väntar ni på att få lov att hoppa in i minimageland? berätta!

Kram på er och ha en riktigt fin dag! Om en vecka är det julafton så nu börjar vi räkna ner!

Louise

 

 

Kommentarer

Bubbel och snittar låter så mysigt tycker jag! Vad för snittar tänkte du ha i år? När tänkte ni ha det? På kvällen?

Kram

Vi brukar äta bubbel och snittar kring 16, efter Kalle. Eftersom det bara är vi fyra i familjen i år så blir det inte så mycket, nog Skagen på smörstekt bröd och lite chark! Mmm

Åh va gott det låter!
Jag väntar och väntar på att komma in på op, återstår att se när de kan öppna upp för operationer igen.
Fått ett tillstånd som gör att jag måste tappa vikt, lite mer och fortare än vad jag klarar på egen hand. De har nu satt in mig på pulver (20 veckor!) i väntan på operation då de inte ansåg att jag kunde vänta.
Blir så peppad av din blogg, ditt driv och har verkligen blivit inspirerad och motiverad kring hur jag kan lägga upp och tänka kring mat och måltider efter operationen. Har även köpt och läst boken du tipsat om.
Tack, fina Louise!
Ha en fortsatt fin jul och gott nytt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.