Idag bjuder jag på vegetariskt. Åt så gott häromdagen så jag måste dela med mig. Ville prova något nytt och körde på Gnocchi istället för pasta.

Mums vad gott. Och snabbt lagat och ändå en lite lyxig känsla på middagen!

Gnocchi med tomat- och ricottasås

1 påse färdig gnocchi

olivolja

1 rödlök

ruccolasallad

1 vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater (gärna MUTTI)

0,5 dl rött vin

1 liten nypa socker

1 burk ricottaost

salt och peppar

 

Tillbehör:

1 Mozzarella i bitar

salladslök

svarta Kalamataoliver

paprika

 

Stek hackad lök och vitlök i olivolja. Låt det inte ta färg. Häll på vin och tomat och låt koka försiktigt, gärna 10 minuter, då försvinner syran från tomaterna. Strö i lite socker, ricottaost och smaka av med salt och svartpeppar. 

Koka gnocchi enl förpackningen. Lägg upp ruccola på ett fat och häll upp gnocchi och sås. Servera med tillbehör till, så kan alla välja vad de önskar.

Väldigt gott. Men väldigt snabbt gjort. Bra vardagsmat. Klart på en kvart, max! Passar alla men extra bra i mosperioden efter en överviktsoperation. Tugga gnocchi väl bara och hoppa över oliver och ruccola!

Ha en fantastisk dag!

Kram

Louise

 

 

5+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.