Hej! Måndag, ny vecka! Nya utmaningar. Härligt!

Som utlovat igår kommer här recept från min pizzakväll i lördags. Har gjort många pizzadegar i mitt liv, och ärligt talat, inte funnit någon som var god men denna var verkligen god. Perfekt. Lätt att göra, perfekt konsistens att få ut på plåten osv…

En av de bloggar jag läser dagligen är Matplatsen och där bjöd Victoria en gång på detta recept och jag har lagt det i min minnesbank i huvudet; det vill jag prova någon gång…

Och i lördags var bästa tillfället! Här är receptet men som alltid så måste jag gör några förändringar!

haha… Hopplös!

Som topping tog jag västerbottensost istället. Och istället för gräslök tog jag färsk hackad dill. Älskar dill med löjrom så det fick bli så!

Allt var lätt att göra. Tog rumstempererat vatten till degen. Inget mjöl när jag kavlade ut. Och jag kavlade ut degen direkt på bakplåtspappret på plåten.

ogräddad pizza på plåt med riven ost på

 

Efter att de hade varit inne i ugnen lät jag den svalnar helt innan jag lade på sista toppingen.

Gräddad pizza med bara ost

 

Gisses vad gott! Vi drack rött vin till men champagne hade inte heller varit fel!

Pizza på bakplåtspapper med löjrom, dill, rödlök och creme fraiche

 

 

En slice löjromspizza på en vit tallrik

 

För att pleasa barnen gjord jag några varianter till. En med tomatsås (Muttis krossade tomater med salt och peppar och lite olja samt oregano), rökt skinka och riven ost.

Och en med samma tomatsås, oliver, västerbottensost, mozzarella och svartpeppar.

En ogräddad pizza på plåt

 

Tips när man gör hemmapizza, är att man har en plåt i ugnen som är helt varm, och när man ska sätta in pizzan så drar man bara över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten och så in i ugnen. Då tycker jag att man får en bra gräddad botten!

Sedan sliceade jag allt och lade jag upp alla pizzor på min stora härliga bricka som är min ”gå i mål på normalt BMI”-present till mig själv (ni kan läsa om det här). Och så satt vi i soffan med vin och servetter och åt med händerna. Musik. Skratt, samtal. Oj vilken kväll vi hade. Bästa på mycket länge!

Som en grande finale gjorde jag något jag också länge velat prova. En dessertpizza!

Så en av pizzorna, som ni ser här nedan, hade jag helt utan någonting på, när plåten åkte in i ugnen. Gräddade precis som de andra men lät den svalan helt i köket. Sedan när den var kall och vi var kaffe- och sötsugna, så bredde jag på nutella och skivade jordgubbar och lite vaniljsocker. Glömde ta bild på hela pizzan men sedan sliceade jag upp även den och bjöd. Både barn och vuxna gillade den, även om det var rätt kladdigt att äta med händerna!

Blåmönstrat fat med nutellapizzabitar på

Slutligen ska jag förklara hur man klarar detta som Sleevad. För ni undrar säkert. Jag fixar det perfekt. Jag åt en slice löjromspizza och en med oliver och mozzarella. Åt långsamt och drack lite vin till (för det klarar jag men inte min bästis som också gjort en Sleeve, för hon får ont i magen om hon äter och dricker samtidigt – vi är alla olika). Sedan kom nutellapizzan säkert 1 timme efter det andra och då åt jag en liten slice av den och det var helt perfekt!

Förr hade jag lätt ätit det dubbla (kanske även ännu mer). Det är det som är det bästa med Sleeven. Jag kan äta allt, men sååå mycket mindre. Perfekt värld jag har, eller hur? 😉

Kramar till tusen!

Louise

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.