Idag gjorde jag helt fantastiska biffar som jag gärna delar med mig av. Jag lagar alltid mat utifrån vad jag är sugen på, hittar på det mesta själv och är inte så duktig på återskapa härligheten en annan dag, eftersom jag slängde ner lite vad jag hade hemma och det är svårt att komma ihåg till nästa gång. Men nu skriver jag ner det så kan både jag och ni återskapa!

 

Fyllda biffar med Provensalsk sås

(perfekta till mosperioden samt när som helst!)

500g blandfärs

1 ägg

1 dl mjölk

0,5 dl skorpmjöl

0,5 dl hackad bacon eller skinka

Salt, peppar

1 msk senap

0,5 hackad rödlök

 

0,5 pkt fetaost

Ca 10-15 gröna oliver, hackade.

Blanda mjölk med skorpmjöl och låt stå en liten stund och svälla. Blanda köttfärs, lök, bacon/skinka, senap, ägg, salt & peppar och mjölk+skorpmjöl. Gör biffar utav dem, platta till och lägg någon bit fetost och några hackade oliver i varje. Stäng biffen till en ”boll” igen.

Värm olja och smör i en stekpanna. Lägg ner bollarna och tryck till dem så de blir lite plattare. Stek på båda sidor, och lägg åt sidan.

 

0,5 hackad rödlök

1 vitlöksklyfta, pressad eller hackad

ca 5 cm finhackad squash/zucchini

2 färska tomater, delade i bitar

1 msk Franska Örter (rosmarin, timjan, oregano, salvia i en kryddblandning)

Ca 10-15 hackade/skivade oliver

1 msk kalvfond

1 dl Ajvar Relish

ca 3 dl vatten + 1 dl vin (vin kan uteslutas men jag hade en slatt rosé i kylen:-))

Maizenaredning

 

Stek lök, vitlök, squash på mediumvärde tills allt mjuknat. Häll på krydda, oliver, tomater, vatten+ ev vin, Ajvar och kalvfond och låt allt koka ihop någon minut. Lägg sedan ner biffarna och låt allt småputtra ca 5 minuter, tills biffarna är genomkokta. Strö över redning och låt allt bli lite småtjockt. 

Servera med potatis eller med grönsaker. Eller både och!

För er som är i mosperioden, riv löken istället. Strunta i bacon/skinka och att fylla biffarna. Och mixa såsen på slutet, helt slät.

Hoppas ni vill prova detta, det var urgott. Och alla i familjen gillade det. Till efterrätt tog jag några solvarma hallon. Mums!

 

Ha en fin kväll!

 

Louise

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg