Hej alla i Skånevärmen!

 

Jag dricker kaffe och njuter av tystnaden och solen ett tag. Äter choklad och har det gott. Det är juni och till och med snart juli. Jag ÄLSKAR sommaren. Ja, vem gör inte det? Jag njuter som aldrig förr, denna sommaren. Mycket på grund av vädret och solen, men också för att 2018 har hittills varit ett av de bästa åren i mitt liv.

Så mycket har förändrats till det bättre detta året. På jobbet trivs jag som aldrig förr och vi och jag står inför mycket förändringar inför hösten. Kul! Barnen mår bra och trivs och min man och jag har det precis lika bra som alltid.

Men den allra största anledningen till att jag har det så bra nu 2018 är min operation. Den har givit mig något som jag aldrig haft förr. Den har givit mig självförtroende och en styrka jag aldrig tidigare haft. Jag har insett nu, hur mycket av mina dåliga känslor, som satt i min övervikt. Mer än att ”det är inte kul att vara tjock” Mycket mer!

 

Jag hade ångestattacker förr. Ganska ofta ändå. Så klart tänkte jag förr att det har med min självkänsla att göra, men det var så mycket mer än jag då trodde ändå. Allt mitt dåliga satt faktiskt i min kropp. Hemskt ändå. Men sant. Jag hade så tydligt känslan av att jag inte hörde hemma i min kropp. Den var inte jag. Den var som en tjock filt över mitt mående. Den drog ner mitt humör och satte hinder för min lycka.

Här är en lista på allt som förbättrats under dessa nio månader

 • våga stå upp för mig själv mer
 • vågar gå runt i short, kjol och tänker inte på hur jag ser ut
 • älskar kläder
 • hyllar min kropp för dess styrka
 • orkar jogga
 • orkar leka mer med mina barn
 • känner mig sexigare
 • har inte ont i mitt högra knä
 • orkar gå upp för alla trappor på mig jobb utan att pausa på mitten(4e vån)
 • äter vad jag vill och har ALDRIG dåligt samvete (hade det rätt mycket tidigare)
 • njuter av mat som aldrig förr
 • känner mig stolt över min prestation
 • känner mig stolt över att att jag verkar vara en inspiration för andra
 • har inte haft en enda panikångestattack sedan operationen
 • kan ha min förlovningsring igen
 • gamla kläder som jag sparat passar igen
 • trivs i bikini

jag kan fortsätta i evighet. Förstår ni hur mycket gott detta givit mig och i förlängningen min familj? jag kan knappt förstå det själv!

 

 

Om man vänder på det då, har jag några negativa känslor efter operationen? Nej, helt ärligt, det har jag inte. Visst, jag är dagligen förstoppad utan min Movicol/Lacrofarm, och jag måste ta vitaminer dagligen (vilket jag faktiskt inte gillar) men detta är en piss i Mississippi. Annars finns det faktiskt inga negativa känslor hos mig. Jag vet att andra har drabbats av negativa saker, men inte jag. Det kanske kommer, men då tar jag hand om det då 🙂

Det var mina tankar idag. Mina funderingar kring operationen och hur den påverkat mig. Nu fortsätter jag med mitt kaffe och mina glada tankar.
kram på er alla

 

 

(9 mån efter op -39,5kg)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg