Hej och godmorgon söndag!

Jag ligger i min soffa med mina två barn, maken sover fortfarande gott en stund till. Jag dricker min första svenska kopp kaffe på en vecka och den var god kan jag meddela! Borta bra men hemma bäst!

Bilresa

Vi har kommit hem från en underbar bilresa till Normandie. Min man och jag har alltid älskat bilresor och vi har gjort rätt många under åren. Denna gång återkom vi till Normandie i Frankrike. Bilresa är underbart.. själva resan blir målet. Inte bara hotellet på slutdestinationen utan vi ser så mycket på vägen, stannar på roliga ställen som vi inte visste om i förväg. Pausar i det gröna. Fika och provar konstiga och roliga ställen. Älskar det verkligen!

Dessutom är det lätt att planera måltider när man sitter i bil.Ska göra ett helt inlägg om just mina mattankar under resan men idag bjuder jag på själva resan 🙂

Vi sov en natt i Eindhoven, Nederländerna

på vägen ner. Och sedan bodde vi på en underbar resort utanför Bayeux, precis vid Omahastranden. Vi hade egen lägenhet med möjlighet att laga mat. Och barnen fick eget rum så jag och maken kunde sitta uppe på kvällarna och prata och läsa böcker, dricka vin och ha det mysigt. Vi hade stort grönområde, lekplats, inomhus- och utomhuspool… Så det gick ingen nöd på oss.

På dagarna

var vi på utflykter. Vi tog bilen och körde omkring till alla de minnesställena som finns i området, från invasionen 1944. Vi har varit där flera gånger tidigare så vi hittade runt rätt bra. Vi tog också långa promenader. Uppåt 10000 steg per dag gick vi. Vi strosade i stan (Bayeux), shoppade, solade, badade, letade fynd, fikade… Ofta åt vi ute på dagarna och sedan gjorde jag middagar till oss på hotellet. Perfekt. Jag hade ju också möjlighet att göra och förbereda alla slags mellanmål så det gick verkligen ingen nöd på mig!

Både jag och maken

är uppväxta med bilresor så för oss kom det ganska naturligt när vi fick barn. Ville ge samma underbara upplevelser tillvara barn Oscar och Ludvig. Detta med att upptäcka och göra som man själv vill under resan. Charter är ju bar helt ljuvligt också men det är något speciellt med bilresor. Små saker som fastnar i minnet. Fika i bakluckan för att det inte gick att sitta precis där man stannade. Fiskmarknad med krabbor som barnen klappade. Spontant bad i Atlanten. Sten- och snäckletande.

Vi har verkligen haft en underbar resa. Men nu är vi hemma och ska njuta av vår fortsatta semester på hemmaplan. Ska bara tvätta en massa först… 🙂

Kram på er!
Louise

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg