Något som drabbat mig dagligen sedan operationen är förstoppning. Kul… jag har haft lite bekymmer med det sedan ganska många år fram och tillbaka. Men sedan operationen har det blivit ännu värre.

Det kom i princip direkt. Vilket är ganska vanligt efter en sådan operation. Man får till och med instruktion om att man ska ta lavemang om inte magen kommit igång efter ett par dagar. Så då blev det Klyx. Och Microlax. Och Cilaxoral. Och Inolaxol. Och Movicol.

 

Och så har provat mig fram. Slutat. Provat nytt. Väntat. Fått ont. Pressat. Väntat. Usch…

 

 

Jag vet detta med förstoppning ska jag säga. Som jag skrev ovan så har jag haft det ofta i perioder. Efter mina senaste graviditet och hemorrojder utav he-vete så blev jag opererad i gumpalalla. Och fick därefter mycket info och tips kring hård mage. Så jag vet… men hatar det ändå. Det påverkar en så mycket, när man inte kan sköta det man ska.

 

Som ni säkert vet så behöver vi alla vatten, fiber och motion. Men när man redan gör allt det och ändå står det stilla… när man slutat med te, banan och blåbär och öser på med kaffe, mjukt päron och kiwi…

 

 

Har även provat kaffe med kokosfett i… funkade inte

Louise dricker kaffe ut vit mugg

 

Då får man hitta på andra saker! Men som ni kanske läst, så är jag oerhört mesig när det kommer till mediciner och brus, så alla dessa medikamenter får mig att bli rätt illamående.

 

Ett tag tog jag Baricol varje dag för det gjorde mig lös i magen. Men sedan avtog den effekten… ett tag provade jag  katrinplommonjuice men det blir man för mätt utav. Ett tag slutade jag med Calcium för min läkare trodde att det kunde hjälpa. Men inget har egentligen fungerat förrän nu.

 

Nu har jag hittat min melodi. Varje dag börjar jag med en påse Lacrofarm (R) utblandad i vatten och sedan rör jag ner 1 dl päronyoghurt. Yoghurten är bara för att jag ska få ner den. Annars klöks och frustar och fräser jag… Jag tar också mina Baricol vitaminer varje dag.

 

Lacrofarm är samma sak som Movicol men smakar mindre äckligt. Tips, Tips!

Den gör en lite gasig och märklig i magen men regelbunden, om ni förstår vad jag säger 😉

Jag har funderat mycket på VARFÖR jag alltid är förstoppad trots att jag är så noga med min mat och mitt vatten. Jag tror att det är för att jag äter så pass mindre mängd mat tillsammans med knappt någon frukt eller fiber (innan åt jag mycket mer frukt och grönsaker men det får inte riktigt plats i magen, måste ju fokusera på proteinet).

 

Men jag ska försöka äta lite mer frukt, byta ut något av mina proteinrika mellanmål mot en halv frukt.

Förutom detta så har jag i princip inte fått en enda biverkan. Så jag tänker att jag är ganska tursam. Detta kan jag stå ut med. Det är inte kul men just nu har jag ändå hittat en bra metod så att det fungerar.

Så… nog med skitprat! ☺️

Louise

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.