Haha! Satte ni morgonkaffet i halsen nu? Förstoppning var ämnet 🙂

Så tråkigt ämne men ack så viktigt! Och jag har rätt mycket erfarenhet av detta ämne som jag nu tänkte dela med mig av!

Jag har alltid haft en rätt trög mage men de senaste året har det blivit än värre.

Det var min senaste graviditet 2015 som gjorde det, tror jag. Under den tiden var jag rejält förstoppad och mitt i graviditeten började jag få ordentliga hemorrojder. Alltså nu menar jag inte så söta flikar som de flesta av oss kvinnor får av graviditeter och förlossningar. Utan stora bollar som gjorde så vansinnigt ont att jag inte kunde stå upp. Trycket av graviditeten gjorde det värre och från cirka graviditetsvecka 25 var jag sjukskriven på heltid, kunde inte stå upp.

Sedan födde jag oktober 2015 och det blev inte helt bra. Året efter, hösten 2016 blev jag opererad för hemorrojder som verkligen var det allra värsta jag varit med om. Utan tvekan! Det önskar jag ingen levande människa om jag ska vara ärlig, fy vad ont det gjorde lång tid efteråt.

Men efter det lärde jag mig; A och O är att aldrig bli förstoppad. Blev ändå rätt bra där 2016-2017 men efter min Sleeve 2017 så blev det tyvärr värre. Antagligen pga minskad mängd frukt och fibrer och mindre mat i över huvudtaget. Så nu har jag bara accepterat läget, jag måste ta läkemedel mot det dagligen.

Jag har provat Cilaxoral, Klyx, Microlax, Movicol och Inolaxol. De verkar alla olika, det får ni läsa på om ni behöver. Det som nu fungerar allra bäst, är att jag tar en eller två påsar Movicol varje dag. Eller egenligen Lacrofarm (samma sak men annan tillverkare- smakar bättre). Jag blandar ut pulvret i lite vatten och blandar det sedan med lite fruktyoghurt. Annars klöks jag av smaken. Yoghurten gör att det smakar lite bättre och glider ner lättare. Jag är så känslig på sådant här förstår ni 🙂

 

 

Ett sådant här glas är min vardagsfrukost på jobb-dagar. Inte så mycket, men det räcker som morgonmål för mig. Sedan äter jag knäcke och kaffe på jobbet på fm och tar mina Baricol sväljtabletter.

Som barnmorska hälsar jag ytterligare en sak. Ta förstoppningar på allvar. Ta hellre medicin så att ni inte blir förstoppad. Var noga med vattnet. Om ni behöver bajsa, gå och bajsa, dra inte ut på det, det blir värre. Tryck inte på så mycket när ni är på toaletten, då är ni förstoppade och behöver mjukande medicin. Trycker ni på får ni hemorrojder och smärta och alla möjliga hemska grejer.

Kram på er och ha en fin dag!

Ni betyder mycket för mig, ska ni veta!

 

Louise

 

 

4+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.