Hej på er.

Nu är vi där. Nu är det Dan för Dopparedan. Mörkret och lugnet har lagt sig här i vårt hus. Vi sitter i soffan, jag och barnen och väntar på pappan som jobbat och sedan handlat de sista klapparna 🙂 Inte avundsjuk på det faktiskt, skönt att bara ha dragit runt i myskläder och fixat och ordnat inför morgondagen idag.

Har gjort Janssons och ugnskokt julskinka. Den ska griljera och avsmakas på en macka ikväll!

Imorgon kl 11 dundrar släkten in. Vi kommer börja med ett kalas här. Svårfar fyller nämligen 70 år imorgon och hans födelsedag brukar oftast inte firas så ordentligt eftersom den infaller på julafton. Men i morgon blir det andra bullar. Vi börjar med 11-kalas här på ovanvåningen. Jag har kalaspyntat och bakat till det.

Mjuk pepparkaka med apelsinglasyr. Och tårta med apelsincurd och mjölkchokladfluff som fyllningar. Ska dekoreras imorgon bitti. Käre svärfar vet inte om att vi börjar med födelsedagsfirande, ska bli kul att se hans min!

Sedan går vi ner till vår bottenvåning och börjar traditionellt julfirande. Julmat i massor, kakor, tomten som sig bör. Men också champagne och snittar fram emot kvällen. Den traditionen startade jag för några år sedan. Det är så gott med något annat framåt kvällen, så det ska det bli efter paketutdelning.

Ett bra tips när man ska ha kalas är att duka tidigt, det gör ju ingenting om det fina bordet står ett par dagar och pryder! Nu dukade jag visserligen idag, inte för några dagar sedan, men så skönt att slippa göra det imorgon. Fint va?

Sedan Ytterligare ett tips som min underbara mamma lärt mig. Förbered, förbered, förbered. Allt för att slippa stress på slutet. Jag har satt en bricka i tvättstugan med kaffeservisen på. Så tråkigt att börja rota fram det när man håller på att städa köket efter maten. Så står allt färdigt på en bricka, bara att bära fram till bordet!

Den andra bilden är sista tipset för idag. Också ett himla bra tips från min mamma. Speciellt när det är buffé som ska serveras såsom julbord. Jag har satt fram alla skålar och fat som ska användas imorgon till julbuffén. Till och med lagt små lappar i varje skål med vad jag tänkt lägga i. Sparar tid för att veta vad som ska vara där, så slipper man stå där och hänga in i skåpet och leta passande skålar. Och så glömmer man inte bort att ta fram allt.

Smart va?

Jag och barnen hann en tur i snön idag också. Verkar som om vi får en vit jul i Skåneland trots allt. Hoppas det ligger kvar till imorgon… Konstaterade att det är en lyx att ta på sig ett par tjocka termobyxor och bara gå ut. Förut var det inga sådana som passade… Ni som vet, ni vet vad jag menar!

Nu ina vänner önskar jag er alla en riktigt god jul! Imorgon tar jag paus från bloggen. Återkommer när jag saknar er för mycket! Ta hand om er och varandra. Ta det lugnt och njut så mycket ni kan.

Kramar till tusen!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.