Hej på er! Mindre än en vecka till julafton. Fullkomligt ÄLSKAR julen. Har lyckats jobba upp mig i en bra julstämning i år, det måste jag säga!

När jag berättar för folk att jag har opererat mig med en Gastric Sleeve så är det en sak som många frågar:

Saknar du inte att kunna äta hur och vad du vill? / Ibland vill man ju bara äta mycket, när det är extra gott, saknar du inte det?

Jag förstår deras frågor. Jag tänkte samma sak innan operationen. Var rätt att förlora min kärlek till mat. Var rädd att jag alltid skulle känna att jag ville äta med men kunde inte. Känner någon igen sig?

Haha så fel jag hade. Det är nämligen så här:

Jag kan inte äta mycket och alltså så vill jag inte.

Det är verkligen så enkelt. Jag hade faktiskt inga mättnadskänslor förr. Ibland blev man lite äckligt/illamående-mätt men nu känner jag mig bara mätt. Magen är full, nöjd, mätt, klar, vill inte ha mer. Och då vill jag heller inte ha mer för det är inte skönt.

Pizza med parmesanbitar, ruccola

Så även om det är urgott… Typ hummer, typ smörrebröd, typ en Parma-Ruccolapizza, typ smörgåstårta. Även om det är något sådant gott, så äter jag och njuter av varje tugga och sedan blir jag mätt och sen får det inte plats mer. Inte en tugga till…

En vitt fat med fem små smörgåsbakelser

Så svaret är nej. Utan tvekan nej. Jag har absolut ingen sorg över att inte kunna äta som förr. Det är en välsignelse att jag inte längre äter så dumt som förr. Det är en välsignelse att jag blir mätt och inte önskar mer. Underbar känsla att vara nöjd, ska ni veta!

Nu blir det jobb mina vänner. Några dagar jobb till innan det är dags för julledighet. Sagolikt!

Kramar till tusen!
Louise

 

0

Kommentarer

Hej Louise, just detta är något som är så svårt att förstå för mig dvs att känna sig så mätt att man inte vill äta mer. Eller känslan av att ”jamen ibland är det ju så gott att bara äta mycket, att bara tugga”. Nästa sekund tänker jag att jaha även om jag gör en sleeve så kommer jag säkert vara en av dem som inte får någon mättnadskänsla etc. Det jag försöker säga är att det är svårt att ta in hur annorlunda det kan bli och att man faktiskt kan vara nöjd både i magen och i huvudet. Tack för att du skriver om det. Kram Tina,

0

Hej Tina! Ja, jag förstår verkligen vad du menar, jag tänkte EXAKT som du! Och ibland fattar jag inte vilken gåva jag fått, för det känns som det!
God jul på dig!
Kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.