Igår började jag en vecka av inlägg som handlar om min Sleeveresa! Detta som ett resultat av att jag nådde 100o följare på Instagram. Och när jag slängde ut frågan om vad jag kunde bjuda på , som tack, så var detta ett förslag.

Igår började min berättelse och den handlade om Varför operation?.

Idag blir det istället:

Varför Sleeve?

Jag började läsa på om överviktsoperationer. Kände ganska snabbt att detta nog kunde vara min räddning. Vill dock ha med min man i båten. Utan hans OK hade jag aldrig gjort det. Han är min närmste i livet och den jag förlitar mig på allra mest. Han som alltid älskar mig och alltid avgudat min kropp, när jag hatat den som mest.

Men även han blev positiv. Kände precis som jag: vi måste göra något.

Ångestattackerna och rädslan av att drabbas av överviktrelaterade följdsjukdomar såsom högt blodtryck eller diabetes var för stor. Riskerna med att sövas och att få komplikationer var så klart stor. Men rädslan av att dö av fetmarelaterad sjukdom var nu större.

Plötsligt hade jag bara bestämt mig

Nu var det full fart framåt. Det gick inte att stoppa mig. Nu skulle det bli av. Så bra jag mådde. Som en eufori. Äntligen skulle mitt stora (haha) bekymmer få en möjlig lösning. Berättade för mamma och min syster och min bror och min bästa vän. Var lite rädd för att de skulle vara negativa. Men jag hade bestämt mig.

Alla var rädda om mig, och lite nervösa för om något skulle hända. Men de stöttade mig.

Varför Sleeve då?

Jag vet ärligt talat inte helt. Tilltalades av att de inte skulle röra mina tarmar. Att det ”bara” var en förminskning av magsäcken. Att, om det skulle misslyckas, så skulle jag kunna göra en Bypass efteråt. Var också rädd för att inte kunna njuta av mat som jag alltid gjort och hoppades att risken för det skulle vara mindre med Sleeven.

Skickade in en remiss till landstinget, nekades operation (för att jag vägra några kg för lite) och skrev ett långt mail i stil med: ”vill ni verkligen att jag ska bli ännu tjockare innan jag får min operation. Vill ni att jag ska belasta sjukvården ännu mer om jag får följdsjukdomar? Är det inte bättre jag opereras nu och inte får sådana följder?”. Och ta mig tusan… de lyssnade 🙂

Jag hade dock bestämt mig

Jag hade varit hos en privat klinik och bokat tid för privat operation. Och fått låna pengar av mina kära föräldrar till att göra det. Så jag var redo. Men det arga brevet skickade jag ändå.

Och plötsligt låg det ett svar i brevlådan att de godkände mig. !!!

Så den privata operationer blev en landstings-operation. Men på grund av långa köer åberopade jag vårdgarantin och fick landstingsoperationen utförd av privat klinik (den jag redan hade valt) med landstingspengar. Så jag betalade 300kr och mina söta föräldrar fick behålla sina 80 000kr 🙂

Oktober 2017 opererades jag

Och livet har aldrig mer varit sig lik! – Thank heaven for that!

Imorgon berättar jag om operationen och första tiden som Sleevad!

Kram på er!

Louise

ps. Här finns lite mer om den tiden och här (mycket långt och mycket info om kan ni läsa mer om varför jag valde Sleeve).

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.