Måndag och en speciell vecka tar sin början. Uppnådde 1000 följare på mitt konto på Instagram i helgen. ETT TUSEN PERSONER önskar läsa vad jag skriver. Blir lite knäsvag när jag tänker på ett tusen personer på en rad. Det blir en lång rad det 🙂

Är så oerhört tacksam för varenda en av er. Vissa som läser här, läser nog inte Instagram. Och jag vet att många bara följer mig på Instagram. Men jag älskar både mitt instagramkonto och denna blod. Båda har sina fördelar. Och en fin sak med denna blogg är att jag kan beskriva lite mer. Lite längre och lite mer utförligt.

Så denna vecka blir en resa i mitt Sleeve-liv. Och idag blir det:

Varför operation?

Ja du. Varför opererades jag? Snabba svaret är att jag var tjock och kunde inte ta bort tjockheten. Tvärtom, den tenderade bara bli mer och mer. Alltid varit rund. Blev tjock i högstadiet. Pendlade lite upp och lite ner under mina 20-år. Viktväktarna flera gånger om. Otaliga konstiga dieter. Mycket ”på måndag ska jag..”. Men inte fungerade det.. Eller jo, så klart fungerade de. Jag blev av med vikt. Ibland mycket och ibland bara några kilo..

Men så kom de tillbaka, och ofta med råge därtill…

Och vad hände utav det? Sämre och sämre självförtroende. Sämre och sämre mående.

I 30-årsåldern kom gosse nr 1 och sedan gosse nr 2 och sedan var det riktigt illa. Fet. Obes till och med. BMI nära 40 och mådde skit. Hade allt jag önskade i livet; en fantastisk man och två ljuvliga söner. Ett underbart jobb och sagolik familj och vänner. Men en enda sak spelade roll. Jag var inte lycklig för att jag var fet.

Utvecklade ångest till slut

Fick panikångest några gånger. Ofta väldigt ont i magen av dålig självkänsla. Hatade mig själv.

Fick ont i höger knä. Orkade inget. Njöt inte av livet. Våndades av min egen kropp. Och jag visste inte hur jag skulle ta mig ur det…

Hade då givit upp

Gav upp dieter helt. Kände att det inte spelade någon roll. Drömde om fettsugning och fantiserade om att vakna upp i någon annans kropp. Att jag skulle hitta ett ”blixtlås” i ljumsken som gjorde att jag kunde klä av mig min fat-suit och leva ett annat slags liv.

För fast det bara är kropp och kilo så inverkar det så oerhört mycket på hela livet. Orkar inget, låren skaver, ont i kroppen, vantrivs, svettas, klarar inte leka med mina barn som man bör. Ville inte visa mig naken för min man.

Kan rada upp mer. Men ni förstår nog.

Jag var tvungen att göra något…

Kände inte till överviktsoperationer särskilt. Hört om det så klart. Men tänkte nog att de var till för 300kg-personer. Men så började jag läsa om det. Och kände ett litet hopp tändas inom mig…

Hur blev det bestämt då? Och varför blev det en Sleeve för mig? Det ska jag bjuda på imorgon! Så titta in i morgon, så berättar jag mer om min Sleeve-resa!

kram på er!
Louise

Kommentarer

Förstår dig till 100 % Louise!
Jag tror att vi alla kände och känner likadant…
Ingen annan kan ha denna känsla.
Kram Lotta

Fint att läsa om din resa. Min har just börjat jag ska opereras den14/5 och äter just nu endast flytande både hemgjorda soppor och Nutrilettpulver.

Hej nyfiken fråga, 😊 vart ska du opereras? Är det privat eller landstinget? Trodde dom flesta hade pausat operationer under covid-19

Hej! Menar du mig eller någon som kommenterat här? Jag opererades för 2,5 år sedan och dagens inlägg är i en vecka av inlägg som handlar om hela min viktresa.
Kram på dig!
Louise

Hej Louise! Ser fram emot att få följa dina berättelser den här veckan (och alla andra dagar). Har en fundering som jag hoppas att du belyser på något sätt. Hur gick det till när du slutade viktminska? Kom det plötsligt eller började det gå långsammare för att sedan stanna av? Hade du bestämt dig för en målvikt som du nådde och där du fortfarande är kvar? Gick viktminskningen upp och ner under resans gång? Och slutligen efter hur lång tid slutade du att tappa vikt? Nyfiken som alltid. Kram Veronica/#pralinensviktresa

Hej Louise! Ser fram emot att få följa dina berättelser den här veckan (och alla andra dagar). Har en fundering som jag hoppas att du belyser på något sätt. Hur gick det till när du slutade viktminska? Kom det plötsligt eller började det gå långsammare för att sedan stanna av? Hade du bestämt dig för en målvikt som du nådde och där du fortfarande är kvar? Gick viktminskningen upp och ner under resans gång? Och slutligen efter hur lång tid slutade du att tappa vikt? Nyfiken som alltid. Kram Veronica

Hej! Vilka bra frågor! Kan du stå ut till nästa vecka så gör jag ett långt inlägg om det! Men kan teasa med att lite nämns senare denna vecka, du får tex se min viktminskningskurva!
Kram fina du!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.