Nu blir det mycket från mig… En inlägg varje dag denna veckan! Egentligen skulle jag vilja ha det så alltid. Men det går tyvärr inte. Jag har ett fulltidsjobb (ibland lite mer) som barnmorska och verksamhetschef på Mama Mia i Malmö. Och detta är min härliga hobby. Men denna veckan får ni mycket i alla fall?

Har ni läst mer från min vecka av min Sleeveresa? Om varför jag valde Sleeve och om tiden kring operationen?

Idag ska jag bjuda på mina hemligheter.

Varför har jag lyckats gå ner all min övervikt och lite mer därtill? Ja det vet ni ju inte helt. Många är så oerhört noga med mat och träning och ändå så går de upp igen efter en tid. Varför är det så? Ja forskning säger att vi (tyvärr) är styrda av gener och även i detta ämne.

Men jag tänker nog att vi alla kan vara lite mer noga med det fina verktyg vi fått. Att vakta på oss själva. Att vara noga med vår kropp och denna fantastiska möjlighet vi fått. Men förstå att vi inte kan hjälpa allt.

Jag förstår nämligen verkligen hur för jävligt det måste kännas att vara noga med sina regler och ändå gå upp i vikt. Ni har mina största sympatier. Och kanske hamnar jag också där en dag. Men jag hoppas inte, så klart.

De regler jag lever efter är:

  • Jag äter var tredje timme, alltid! Inget småätande.
  • Ingen dryck till mat (lite undantag avseende kaffe och vin, läs mer här)
  • Dricker minst 2 liter varje dag, mellan måltiderna
  • Jag äter proteinrikt och försöker maxa proteinet till varje måltid, så gott det går!
  • Vitaminer och Mineraler varje dag, hela livet. Jag får i mig mina genom Baricol.
  • (Tränar regelbundet. Nej detta gör jag inte! Det är en regel jag fick av min klinik efter operationen. Men jag följer den inte. Tänker att jag har den att ta till om det kniper 🙂

Jag har skrivit rätt mycket om detta, så jag hänvisar till mina tidigare inlägg om detta. Och här är lite om när jag avviker och inte alls är så duktig som jag säger… Och den allra viktigaste reglen i mitt Sleeve-liv är denna!

Imorgon kommer mitt sista inlägg i denna veckan. Den kommer handla om mina råd till er som står inför en operation eller som precis gjort en. Mina tankar som jag själv skulle velat att någon sagt till mig innan operationen!

Men det blir imorgon! Nu ska jag väcka min älskade man, han som står bredvid mig, tjock som smal, hela livet. Han fyller nämligen 40 år idag. Min älskade Micke! Och nu ska han få paket och tårta och sång och flaggspel och överraskningar hela dagen!

Kram på er och ha en fantastisk dag!

Louise

 

 

Kommentarer

Hej!
För ett tag sen skrev du om att du fått ett pluss på vågen – hur har det gått med det? Har du gått ner det nu? Eller är det kvar – och i så fall hur tänker du kring det?
Kram Jenny

Ja du Jenny.. halva plusset är borta. Gick upp 2 kg och nu är det bara 1 kvar. Satte mig och funderade och insåg att jag har slarvat med att äta mycket protein och dessutom har det smugit ner någon extramat/choklad mellan måltiderna. Så nu skärper jag upp mig, så hoppas jag att sista kilot försvinner. Men jag blev rädd och är fortfarande lite rädd, måste jag erkänna…
Kram
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.