Förra helgen nådde jag 1000 följare på Instagram och det födde idén att skriva ett inlägg varje dag om min Sleeveresa. Och det har jag gjort. Detta blir 5e och sista inlägget för denna veckan. För förutom dessa inlägg och glädjen även 1000 följare så har vi firat en stor dag i familjen. Min älskade man fyllde 40 år igår och det firade vi med buller och bång. Så mycket buller som man nu kan ha i dessa tråkiga Coronatider…

Men god middag, tårta, bubbel och massa paket blev det. Och en överraskning till kvällen, nämligen en virtuell skål där alla hans vänner och släkt var inbjudna. Så kul. Vi var nästan 40 pers och jag var så glad att alla kunde ställa upp på detta vis, men får ju göra det lite alternativt denna tiden. Det väntar ännu en överraskning i helgen, men det vet han inte om min käre make. Och han brukar inte läsa här varje dag så jag tror att överraskningen kommer klara sig. (hoppas, hoppas). Bilden nedan är från 2 somrar sedan. Han och jag, mot världen!

Louise och Micke i vita solstolar, hållandes handen

Men först till något mycket viktigt!

Har ju lovat er att ge tips till er som står inför en operation. Ni som står och väntar på att livet ska ändras. Ni som snart kommer till det datum som för alltid kommer bli en brytpunkt i era liv. Här kommer mina bästa tips

Bered er på något stort

Detta blir det största ni kommer göra i livet. På gott! Men också på ont. Och med det menar jag att ni måste gå in i detta helhjärtat. Läs på om det, vet vad du har att förvänta. Förstå att detta är ett livslångt engagemang. Det är jobbigt i början men inte hela tiden. Nu, 2,5 år efter min op, är det inte alls jobbigt. Lätt som en plätt faktiskt. Men Jag har lagt om hela mitt liv. Men Sleeven hjälper dig att göra bra val. Så utmaningen är bara att lyssna till din nya mage och inte pusha på, så att du till slut hamnar tillbaka i dina gamla vanor.

Skriv listor och ta foto

Detta är suuuuperviktigt! Ni kommer tacka mig sen. Ta massor av foto i alla möjliga vinklar, i underkläder och i vanliga kläder. Ta något klädesplagg på, som sitter för tajt eller t ex byxor som inte ens går att dra upp. Det är så kul att ha att jämföra med sedan! Skriv listor på vad du önskar allra helst. Och på verkliga saker som du vill ska gå i uppfyllelse. På min lista stod det t ex att ringarna ska passa, kunna ha kjol utan leggings och kunna ha vanliga jeans.

Gör inte massa soppa inför flytperioden

Jag gjorde tre stora grytor med soppa. Tänkte det var bra att förbereda sig. Men jag åt så lite i början så jag tröttnade på de tre smakerna innan jag ens ätit en bråkdel av dem. Jag som äskar hemlagat och sällan köper färdiglagat säger ändå: köp färdiglagat och mixa och proteinberika istället. Men läs gärna på och köp hem lite av varje, skönt att inte gå till affären i början. Och köp hem lite färdiga drickkvarg och liknande. Proviva mixat med kvarg är också bra. Då får du i dig lite immunboostande probiotika också.

Sätt upp lite mål för dig själv

Detta är sista gången du kommer gå ner i vikt! Så gå fullt in i det. Sätt upp mål och presenter till dig själv för varje mål. Antingen en present per 10 kg ner? Eller helt andra slags mål; när jag kommer i de byxorna får jag unna mig en fotmassage. Och skriv upp dina vikter, det är så kul att ha sedan. Jag använde en app men det så klart lika bra med penna och papper. Men en app har sina fördelar; det blir en fin graf sedan 🙂

Här ser ni min graf 🙂

Berätta och få stöd

Ja detta är verkligen en het potatis. Vissa, som jag, vill skrika ut det till nästan hela världen, speciellt efter man inser hur bra det går. Andra vill inte att någon ska veta. Så klart ska man göra det som känns bra. Men för mig har det varit ett stort stöd i att andra har vetat. Mina kollegor visste och jag behövde inte förklara kring hur jag mådde och varför jag åt så lite. Men jag ville också hellre att folk runt mig skulle veta varför jag gick ner så snabbt i vikt. Ville inte riskera några konstiga ”prat bakom ryggen”. Jag var så stolt över detta och det var ytterligare en anledning till att jag ville att alla skulle veta. Har inte skämts en smula, bara varit stolt!

Ja där har ni mina tips. Finns ju så klart fler specifika små-tips men dessa är de stora!

Hoppas det varit till någon hjälp. Hoppas att denna veckan har givit er någonting. För er som undrar om alla mina avsnitt i En vecka av min Sleeveresa! Så finns de här:

Varför operation?

Varför Sleeve?

Operationen och första tiden

Varför har jag lyckats?

och idag läser ni ju just nu 🙂

Kram på er alla, ha en fantastisk start på helgen idag! Bästa dagen på veckan ju!

kram

Louise

 

 

 

Kommentarer

Hej Louise! Så här även jag blivit en av de som nu står inför kommande sleeve operation. I februari blir det operation på Capio cftk i Stockholm och jag känner mig så peppad. Har läst och läser mycket av dina och andras tips och tricks så Tack så mycket för det! Jag läste det du skrev om att då man äter så lite i början ja det vara att föredra att köpa färdiga soppor som man proteinberikar själv. Har du exempel på vilka soppor det är man kan köpa?

Åh vad roligt! Jag hade köpt keldas sopor, de är de flesta redan släta och himla goda! Men Felix har en fisksoppa också som är supergod, den kan mixas och spädas m lite mjölk. Och en gazpacho kanske, för att få någon annan smak ibland! Åh det kommer gå och bli så bra! Varmt lycka till!
Kram Louise

Tack så jättemycket! Tyckte det var svårt att veta vad som är ”bra” soppor men jag ska följa ditt råd och köpa in lite sådant istället för jag hade från början tänkt att köra storkok hehe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Vanor
Maria
0 26 september 2022

Vanor

Hej Veckorna rullar på, vi lämnar snart september bakom oss och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Eller jo...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.