Idag bjuder jag på en glimt ur min vardag. Jag jobbar som Barnmorska och Enhetschef på Mama Mia Barnmorskemottagning i Malmö. Jobbar ”dagtid” alltså inte kvällar och helger. Jobbar måndag till fredag. En dag i veckan har jag inga patienter men resten av dagarna består jobbet av olika patienter. Många gravida patienter och deras partners, men även tjejer och killar som önskar preventivmedel, testa sig för könssjukdomar och ta cellprov.

Världens bästa jobb har jag. Jag fullkomligen ÄLSKAR att gå till jobbet och förstår så klart att inte alla känner så, men jag gör verkligen det. Familjen och fritiden är så klart härligast men jag skulle aldrig vara en så bra mamma och glad fru som jag är, om jag inte hade mitt jobb som omväxling.

Louise i svart jobb-klänning.

Dagen börjar med att jag går upp cirka kl 06 och gör mig i ordning. Sedan väcker jag mina två pojkar och bär dem ut i soffan. Fixar frukost till dem och klär på dem i soffan. De är 3 och 7 år och på det här sättet skämmer jag gärna bort dem. Älskar att mysa med dem när de är helt nyvakna. Annars är jag inte så ”curlande” som mamma, men just morgontimmen vi har tillsammans värdesätter jag så högt. Så då blir de serverade och bortskämda och mamma hjälper till och med dem båda att klä på sig ibland.

Frukost

Här i soffan äter jag varannan dag Movicol utrört i vatten och lite yoghurt (yoghurten mest för att få lite smak på skiten – fullkomligt hatar smaken…). Movicol tar jag för att jag är kroniskt förstoppad. Funkar rätt bra för mig att ta det varannan dag, har hittat ett bra flow… så att säga :-). De morgnar jag inte dricker Movicol så brukar jag ibland ta ett finncrisp med ost eller en liten smörgås. Ibland lite äppelmos med mjölk eller chiapudding. Äter väldigt lite så här tidigt på morgonen. Orkar inte mer.

Efter morgonmys och minifrukost kör jag till jobbet. Min man går upp lite senare än jag och tar över stafettpinnen (barnen) och lämnar dem på skola och förskola. På jobbet är jag först på plats och sätter på dagens första kanna kaffe. Sedan tar jag mig en kopp java och sätter igång datorn, kollar av mailen och förbereder för dagens jobb. Jag går också och fyller på min första flaskan vatten för dagen. 600ml rymmer den och jag tar alltid några droppar Fun Lugnt Appear i. Mums. Vanligt vatten klarar jag inte så bra, det är ofta så för minimagar har jag förstått. Känns hårt i Magne på något vis. Någon gav tipset att koka vattnet först och sedan låta det kallna. Kanske funkar? Men för mig är lite Appear perfekt!

Gör vattenflaska på skrivbord, en hålslagare syns i bakgrunden

Min följeslagare hela dagarna

Förmiddagsfika

Klockan 9-9-30 är det dags för fika. Det blir alltid en skiva knäcke och dagens andra kopp kaffe. Ofta med smör och ost på knäcket, men ibland kan det vara något annat. Dricker kaffe till knäcket, det är mitt enda undantag från mina regler om jag annars lever efter. Funkar bra för mig.

En kopp med kaffe, ovanpå ligger ett knäcke med keso på

 

När knäcket är uppätet så tar jag mina Baricol med kaffet.

Knäckebröd med tonfiskröra och en kopp kaffe på en mönstrad duk

Fungerar perfekt att ta dem med kaffe (med vatten smakar det inte så gott) och med lite knäcke i magen, märker jag inget konstigt, utan magen tolererar dem väl.

Sedan är det dags att fylla flaska nr 2 av vatten. Jag väntar alltid minst 30 min efter fikan, innan jag börjar dricka men brukar fylla på den direkt, så den står och väntar på mig på skrivbordet. Och den dricker jag sedan upp tills det är dags för lunch. Och då har jag alltså plötsligt redan fått i mig 1200 ml!

Lunch

Lunchen är alltid medhavd. Ofta rester från gårdagens middag. Äter den tillsammans med mina kollegor vid 12-tiden.

Efter lunchen fyller jag flaska nr 3. Så här gör jag vareviga jobbdag och därför har jag inge problem att få i mig minst 1,5 liter vatten på en dag. Haft denna rutin sedan jag opererades så nu går det av bara farten, tänker inte ens på det längre!

Så puh.. Det blev ett långt inlägg, och jag har inte ens kommit till eftermiddagen än 🙂 Det får följa imorgon, så återkom gärna då!
Kram på er!
Louise

Kommentarer

Hej! Tack för ett givande vardagsinlägg! Du beskriver så enkelt och utförligt så det blir inspirerande.
Saknar en gilla knapp på sidan annars bra?

Hej Anna, vad glad jag blir! Tack för att du läser!
Vet du, det gör jag med, har tagit upp det med våra tekniker, kanske kommer det snart, håll utkik!
kram på dig!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.