Hej på er och godmorgon! Idag är ingen vanlig dag. Idag är måndag och jag ska gå i skolan! 🙂 Ska följa med min son till skolan. han går i 1an och jag ska vara hos honom hela dagen. Ska bli underbart. Har börjat dagen med Lacrofarm med yoghurt och två finncrisp med Brieost. Var lite fundersam på hur jag skulle lösa förmiddagsfikat… Barnen äter ju frukten jag klarar mig inte på bara en frukt på förmiddagarna…

Jag löste genom att jag delade ner en halv mozzarellaboll och några tomater i en burk. Sonen får äppelbitar i en annan burk. Tänker att ingen ser att det inte är frukt i min 🙂 Så klart får jag äta vad jag vill med regler finns att banren bara får ha frukt/grönsaker med mig och jag måste ju följa samma regler. Men jag hoppas nu att ingen tjuvkikar i min burka, att jaghar smugit ner lite protein i min…haha.

Helgen som har gått har varit en helt ljuvlig helg mitt tycke. Perfekt blandning av allt.

Fredagsfika med mina föräldrar på eftermiddagen. Ett glas vin efter det. Pizza framför TV:n med familjen. När vi gör egen pizza gör vi oftast på Tortillabröd. Mer fokus på toppingen och mer möjligheter att öka på proteinet.

Jag hade tomatsås, rökt skinka, lök, champinjoner, oliver, mozzarella, parma och vanlig ost på min. Massa svartpeppar och lite Sriracha-majo på! Mums filibabba.

Bästa vännen här på kaffe och skitsnack. Pannkakslunch. Utelek. Sedan plockmatsbuffé och vin till mamman i vardagsrummet. Massa musik. Stekmiddag. Film med maken i soffan när barnen lagt sig.

 

Söndagen bestod av sconesfrukost och en lugn morgon.

Bakade scones med hälften havregryn. Jättegott. Min krämiga äggröra till. Lite melon. Mmmm…

Sedan hade jag världens småkaksbak med inspiration av Matplatsen. Gjorde två sorter. En sats med ”melting moments” och en sats kaffekakor. Kika in hos Matplatsen, hon är grym på alla möjliga saker!

Sedan var hela familjen på fotbollsmatch för äldste sonen. Korv med bröd med lunchen, funkar utmärkt. Sedan vankades veckohandling och fika med andra fina vänner inklusive lite bebismys.

Kvällen avslutades med att jag förberedde en av veckans middagar, en kål- och quornfärsgryta, i Crock-poten. Och en Spagetti Bolognese som jag och maken gjorde tillsammans. Den åt vi till middag igår men kålgrytan sparar jag, som sagt, till en annan kväll i veckan. Ska uppdatera med recept efter provsmakning. Men bolognesen blev ljuvlig!

Härlig mysig helg. Inget bokat i förväg och ändå massa härliga möten med vänner. Mys med familjen och har ändå hunnit med att få lite gjort i huset, som måste till på helgerna. Massa god mat och massa umgås-tid med banren.

Nu får ni ha en ljuvlig måndag! Jag ska bege mig till skolan!

Kram på er!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.