Hej på er!
Som utlovades i söndags så bjuder jag på en massa mellanmål idag. Fick fråga av en fin läsare om just mellanmål. Att det är svårt att hitta på och variera sig. Jag måste ärligt säga att jag inte tycker det. Inte till vardagar i alla fall. Hä kommer massa tips. Och försöker länka till andra inlägg inom samma ämne också, så ni kan klicka er vidare om ni vill! Här kan ni läsa om mellanmål en hel vecka!

Hur tänker jag då?

Ja, jag brukar ha 4 olika typer av mellanmål: Plocktallrik, Kvarg med grönsaker, Kesofrutti med bär, Smoothie eller några små-rester.

Plocktallrik

Ja ni hör ju vad det är. Har alltid massa olika slags plock hemma. Olika salami, skinkor, ostar (minst 4-5 olika sorter), grönsaker och oliver/kapris. I frysen har jag oftast mina proteinlökpajer också. Och i fruktskålen finns det oftast ätmogen avokado. Nötter. Detta mellanmål är standard på kvällen. Men även på jobb-eftermiddag ibland. Eller tex i bilen om man är på väg någonstans.

Kvarg med grönsaker

Ja detta är mitt egen lilla påhitt. Började med det ganska snabbt efter min Sleeve. För jag är inte så förtjust i frukt tillsammans med kvarg. Och kvarg är ju så bra och enkelt mellanmål och dessutom väldigt proteinrikt. Men sådär gott med frukt eller bär som många andra verkar uppskatta. Så jag bottnar med naturell kvarg. och sedan tar jag lite grönsakshack på. Det jag har hemma. men gärna oliver och/eller avokado för att det ska bli lite godare. Och ganska ofta någon matsked skagenröra! Yummi! Nu blev jag helt sugen på detta!

Burk med kvarg i botten, blandade grönsakertre burkar med grönsaker i . Även en del av ett blått lock syns i bildEn hand håller en öppen burk med kvarg och grönsaker i

Men i söndags gjorde jag faktiskt en variant på kvarg med frukt. Jag stekte äppelbitar i smör tillsammans med kanel, kardemumma och lite ingefära. Tog lite muscovadosocker på slutet och stekte tills det blev lagom gosigt. Lät det svalna och hade det sedan på en blandning av naturell kvarg och vanligkvarg. Tog lite macadamianötter också på, för att få lite krisp! Jisses vad gott!

Detta inlägg blev väldigt långt med alla bilder. Så hoppa in här igen i morgon så får ni ännu mer tips på mellanmål!

Kram på er!

Louise

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.