Lördag! Solen skiner. Kallt men hög härlig luft. Sovit ganska ok men min yngste hade ont i ett öra så det var lite gnälligt ett tag. Men nu är han pigg och glad och driver storebror till vansinne som vanligt, så nu är allt bra!

Ja lördag är ju helgdag för mig. Jag jobbar aldrig helger och trivs så bra med det. Älskar kontinuiteten att veta att helger är fria. Min man jobbar vissa helger så helt förståeligt så känner han inte så. Men vi har ändå våra helgrutiner så att man markerar att det är helg. Sådant är viktigt för mig. Att äta lite speciellt, duka lite fint, dricka lite vin, frukosten är annorlunda.. osv.

Här kommer ett collage av typisk lördagsmat;

Första målet

Frukosten intas ibland vid frukostbordet, med allt uppdukat. Och ibland gör jag tallrikar till oss fyra och så sitter vi i soffan i vardagsrummet med TV:n på. Mysigt både och. Äggröra är ofta ett inslag, men just denna dag var det bara goda mackor och vindruvor. Goda pålägg och mycket kaffe! Mina Baricol till.

Det är svårare att få till 6 måltider på en ledig dag. Helt enkelt för att första målet är kring kl 8, och annars är det 06.30. Å andra sidan brukar det bli någon slags snacks-”måltid” på eftermiddagen, se nedan. 🙂

Förmiddag

På helgerna måste jag vara lite mer ordentlig med mig själv. Lätt att inte hålla mina goda vanor och mina 3-timmar-emellan-måltiderna. Denna lördag skulle vi på stan efter lunch så jag valde ett mättande och proteinrikt mellanmål vid 11. Äggröra och några köttbullar. Har alltid några köttbullar i frysen till precis sådana här tillfälle.

Lunch (ibland äcklig sådan :-))

Sedan var vi på stan och jag köpte en vegansk lasagne a´la raw food. Eller jag blev bjuden på en sådan. Inte mitt val. Och nej, det var inte gott. Men så kan det också bli ibland. Blärk vad äckligt det var. Åt mest salladen och lite topping. ”köttfärsen” som var något slags nöthack var bara märkligt… Men så blir det ibland!

Näringsrikt eftermiddagsmellanmål

Väl hemma startade jag med middagen och då kommer det obligatiska vinglaset fram. Älskar vin. Och njuter av vin precis lika mycket som förr. Kanske lite mer till och med. Skillnaden är att det oftast blir vin, som här, innan maten. Med lite snacks eller charkbitar/ost. Till maten sedan dricker jag ofta ingeting eller ett par klunkar av det sista i glaset. Inte som förr, när man kunde dricka både ett och två glas till maten. Dels har jag vant mig av med dryck till maten och dels så gillar inte magen det. Så jag koncentrerar mig på innan maten!

Äter vanliga snacks. Äter chips och ostbågar. Popcorn, choklad. Som ni vet har jag inga förbud mot mig själv, äter allt jag är sugen på. Men det blir en sådana skål som på bilden. Cirka 1-2 dl. Inte mer. Önskar inget mer. Blir lite mätt och pyttelite illamående (utan obehag, svårt att förklara – men jag tar det som att magen säger till mig: ”ja det var gott, men nu räcker det”) Har blivit rätt bra på att tolka dessa signaler så det är som tur inte så ofta som jag äter fel.

Middagen denna kväll blev helstekt fläskfilé, rödvinssås, potatisgratäng och grönsaker.

En sak jag alltid går, är att jag dricker ca 2 liter vatten per dag, precis som på en vardag.

Kvällen

På kvällen är det dags för sista målet för dagen. Ofta kring kl 21, ibland lite senare på helger. Här var det ett finncrisp med st Agur, lite vindruvor och min svaghet i livet; en chokladelefant (i alla hjärtansdag-present av min man fick jag en påse med tjugo sådana, så där plockar jag då och då en skatt till mig själv. Har gömt dem från resten av fam!).

Ja, där har ni det. En lördag för mig. Inte bortbjuden eller gäster denna lördag, men det hade gått rätt bra ändå, rätt van nu efter 1,5 å som opererad.

Ha nu en fantastisk dag idag alla fina! Har ni sol idag?

kram på er!

Louise

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.