Hej på er. Normalt sett på söndagar brukar jag kolla i telefonen efter foto från helgen, för att ladda upp dem här och visa er min helg i bilder. Men inte denna söndag. Finns inte så många att ladda upp faktiskt.

Haft en helg med ont i magen. En icke-vald hemmahäng-helg.

Denna helgen skulle egentligen innebära Mellokväll med våra fina vänner. Jag hade förberett världens meny och längtat så. Lyxig svampsoppa med tryffelskum. Friterade tunnbrödstrekanter med kantarellröra och bakad brie med pinjenötter. Det var vår förrätt. Vild lax med sallad och ris. Och hemmagjord vit chokladglass med passionsfrukt- och apelsinsås…

Men inget med det. Kände redan på fredagskvällen att magen inte var glad. Men hoppades på att det skulle gå över. Vaknade dock på lördagen med massor av ont. Både kramper och ständig molvärk. Så jag fick ställa in. Så tråkigt.

Men i efterhand så var det nog väldigt bra, för idag söndag vaknade maken superförkyld. Så Covid-test på honom och bädde ner honom på ovanvåningen långt ifrån oss andra 🙂

Varför ont?

Ja, jag vet inte helt varför. Det har inte med min Sleeve att göra dock, det vet jag. Men tror det kan vara en kombo av gastrit och ägglossning. Hade en tur med rätt jobbig magsyra/gastrit/stressmage för cirka 1 månad sedan. Tog Omepraxol och skippade kaffe några dagar och blev bättre. Men nu gjorde det ons på samma sätt. Börjat med Omeprazol, mjuk-mat och inget kaffe idag. Så får vi se hur det går. Är lite bättre ikväll men inte helt bra.

Det jobbiga för mig med att ta Omeprazol är att jag blir ännu mer förstoppad än vanligt. Många läkemedel kan göra en förstoppad. Omeprazol är en sådan. Morfin lika så. Nu behöver jag ju inte Morfin varje vecka haha 🙂 men vet att det var samma sak efter att jag gjort vissa operationer och får Mofinpreparat.

Men nu är det så här. Måste få bukt med magen. Så jag får öka upp min Movicolrutin till varje dag medan jag tar det. Och försöööööka hålla mig ifrån kaffe och vin. Kommer bli svårt. Speciellt kaffet… Heja mig dock. Att ha ständigt som ett stort brännande hål i magen är inte heller kul.

Vad har jag gjort då?

Kollat Cityakuten på C-more.

Förberett lite inför sonens födelsedag på tisdag. Kört och hämtat Covid-test till maken.

Gjort soppa. Rörde ihop ett kalljäst bröd till söndagsmorgon. Mycket gott! Recept hittade jag här!

Och så har jag förberett ett nytt slags mellanmål till veckan. Kvarg med smörstekta äpple och macadamianötter. Så gott, kan nästan längta tills imorgon när jag ska äta det på eftermiddagen! Recept på det och fler mellanmål kommer på onsdag, efter tips av en fin läsare! Håll utkik!

Nu blir det ”Tunna blå linjen” och snart sova gott. Hoppas på en bättre mag-dag imorgon!

Hur har du haft det i helgen?

Kram Louise

 

2+

Kommentarer

Hej! Älskar din blogg verkligen! Opad sleev sen en månad tillbaka och din blogg har hjälpt mig massor. Movicol har jag sett att du skriver en del om! Va är detta för nått? 🙂

0

Hej och tack! Vad glad jag blir! Ja movicol nämner jag ofta tyvärr 🤣🤣. Movicol är ett pulver som man blandar ut i vatten och dricker, mot förstoppning. Om du trycker på ”blå” texten i inlägget där jag skriver om movicol, kan du läsa ännu mer! Kram och ha en fin dag!
Louise

0

Hej
Kul att se dig igen. Det är inget kul alls med magen. Jag har också haft några dagar med något liknande och förstoppning. I princip hela tiden. Nu har jag börjat göra molinogröt med katrinplommon i. Det är lite bättre. För jag mår illa av movicolen. Så jag får försöka hitta bättre vägar. Så nu är det den gröten och chiapudding.
Krya på er och lycka till med magen.

0

Hej!

Hur mkt har du sammanlagt gått ner med sleeve? Har man ofta magont? Jag vill inte ha förstoppningar..är det vanligt? Har man ofta så ont att man måsta ta morfin?

mvh

Norbert

0

Gått ner 45 kg och det bästa jag gjort! Lås bakåt i min blogg, finns MASSA inlägg om hur jag upplevt hela resan!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.