Ja ni. Nu blir det mest helg-uppdateringar. Vet inte vad jag ska skriva just nu… Och har mycket på jobbet. Men på torsdag ska jag vara med på Event med Baricol. Har ni anmält er? Kolla in deras Instagram! I helgen hade vi en suuuperhelg. Fredag var valborg. Vi fyra i familjen hade myskväll. Grillade hamburgare. Och jag och maken satt flera timmar i vårt fina kök och bara pratade och ”catchade-up”.

Lördag var soligt och fint. 1 maj! Trodde det skulle regna men solen sken precis hela dagen. Vi grejade i trädgården. Drack kaffe. Mös! Och på em kom våra fina vänner med barn och vi njöt ännu mer. Satt en stund bara i blus ute. På vår fina uteplats med nya möbler! Lade upp planen för middagen ungefär så som jag brukar.

Massa gott först. Plock och bubbel och bara sitta och snacka. Man kan ju bara äta så. Men eftersom vi började tidigt så gjorde jag ”riktig middag” sedan! Världens enklaste gottigaste laxrätt. Har inga bilder på den men jag kommer säkert göra den snart igen. Tinad (fryst) bladspenat i botten på en form. På med lax – bitar eller hel laxsida. Sedan grädde. Och massa riven parmesan. That’s it! Så gott och bara dessa fyra ingredienser!

Men jag glömde ju visa plocket! Lite spanskt!

Pimentos de Padrón. Har ni provat det? så gott och enkelt. Bara stekes i olivolja och så flingsalt på. Serveras ljumna!

Och så mina gambas i chili!

Värm oljan i en tålig panna tillsammans med massa färsk chili (jag hade både röd chili och färsk jalapeno), skivad vitlök och chiliflakes. Jag kör gjutjärn här, det blir också så fint när man serverar. Ganska mycket olja, kanske 1-2 dl?. Fräs en stund. Inget ska bli bränt utan bara lite ordentligt varmt. Så långt kan du förbereda om du vill, innan. Sedan kan du stänga av plattan. När det är dags att äta: värm igen. När riktigt varmt; i med tinade gambas, antingen färska (grå) eller redan kokta (rosa). De finns inte överallt men jag har hittat mina i frysdisken på ICA. Låt de bara bli varma. De får inte gå länge, max 1 minut, annars blir de torra och hårda! Avsluta med lite pressad citron och servera med gott bröd att doppa och käka och moffa i sig allt. Alltså jag dör, så gott det är!

Och focaccia från frysen. Och så riktig champagne till det. Ibland vill man bara fira. Så vi firade våren och solen.

Vad mer då? Helgen bjöd på fint väder precis hela helgen hos mig i Skåne. Vi grejade lite mer i trädgården. Åt goda frukostar. Så klart! Var på Gateau och köpte bröd och kaffe tidigt en morgon. Solen uppe, fåglar kvittrade… Så härligt. Drömmer om ännu mer sol och sommar nu!

Men idag är det onsdag. Lillördag:-) Och snart helg igen, eller hur? Kram på er

Louise

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.