Hej på er och trevlig kväll!

Fredag för mig men andra lediga dagen av fyra med min fantastiska familj!

Fick en fråga igår om min dag i bilder så ikväll bjuder jag på det.

En vardag kan se ut så här;

Frukost

Först blir det ett glas Lacrofarm (movicol) utrört i vatten och sedan blandar jag det med ca 1 dl päronyoghurt, för att få bort smaken (Urk vad äckligt det är…!). Det dricker jag mån, ons och fre vid 06.30 tiden i soffan tillsammans med mina nyväckta gulliga sömnvarm barn. På ett sätt bästa tiden på dygnet…De dagar jag inte dricker det, blir det ofta något litet.. ett halv knäcke m pålägg eller 1 dl smoothie.

Förmiddag

På förmiddagen sedan på jobbet dricker jag 600ml vatten med några droppar Fun Light Appear. Och en kopp kaffe eller två… och där ta jag mina Baricol sväljtabletter. I veckan har jag ju smakat nyheten Pulvret.. fantastisk uppfinning, måste jag säga… Men jag kan inte riktigt bestämma mig om vad som blir min favorit. Tror att det lutar åt sväljtabletterna ändå…

Kl 9.30 är det dags för fika på jobbet. Standardfika. Kaffe med varm mjölk och knäcke med ost. Ibland något annat pålägg om vi råkar ha något mer spännande i kylen på jobbet men oftast blir det knäcke med Bregott och ost.

Sedan dricker jag 600 ml vatten med Fun light igen och jobbar på. (30 min efter sista tuggan!)

Lunch

Kl 12 blir det lunch. Jag har i princip alltid rester med mig. Men denna dag hade jag en färdigrätt. En Asia-box från frysdisken. Överraskande gott faktiskt. Bra tips. Slänger ca 2/3 av riset, men orkar hela kycklingwoksåsen, det är en ganska liten portion så den passar mig perfekt!

Sedan dricker jag ytterligare 600 ml med Fun light i! Så när klockan är 15-15,30 så har jag redan fått i mig 1800ml vatten. Lätt som en plätt för mig, för jag har kommit in i denna rutin rätt bra. Värre är det på helgerna…. 🙂

Eftermiddagsmål

Mellanmålet kl 15-15.30 består alltid av ett förberett mål hemifrån. Ofta kvarg med grönsaker men denna dag blev det en halv mozzarellaboll, en skinka Parma (hade inte mer), lite rumsvarma tomater och härliga Kalamataoliver. Yummi!

Sedan brukar jag ofta åka hem vid 16-tiden. Vissa dagar jobba jag senare och tors och fre slutar jag tidigare. Så där någonstans kring mellanmålet kör jag hem och hämtar barnen. Ibland äter jag faktiskt mellanmålet i bilen…

Hämta, pussa, klä på, klä av, upptäcka, gråta, förmana, skrika, pussa, blåsa, se, lyssna. Så ser eftermiddagarna ut. Känner ni igen det? Och fixa middag…

Jag försöker ofta förbereda vardagsmiddagarna i förtid, för jag hinner inte där vid 17 att ta hand om och umgås med barnen och ändå laga mat rätt hyfsat snabbt. Så ofta förbereder jag på helgen eller sent på kvällarna förbereder jag lite till dagen efter. Funkar fint för mig. Maken jobbar senare än jag så det är mest jag som kämpar med vardagsmiddagarna…

Middag

Denna dagen blev det en köttfärssås med spagetti som var klar sedan innan. Bara att värma. Skönt inland! Tar extra mycket parmesan för att öka upp proteinet och sriracha (chili) för att det är så gott!

Sedan är det läsa m barnen, mysa, inland bada, tjafsa, pussa, tjata, krama och natta barn. Dricker några glas vatten där på kvällen så totalt kommer jag upp i ca 2 liter vatten per dag.

Kvällsmål

Klockan 21 sover båda barn och jag och min man har pratat, städat köket, hängt lite tvätt, förbereder mat och ryggsäckar till morgondagen… ja ni vet hur det är! ☺️ Hinner ofta med lite tv också, just nu kollar vi repriser av Gilmore Girls på Netflix tillsammans. Och jag äter!

Kvällsmålet är min favorit. Har alltid något gott där. Och äter låååångsamt så minimagen blir glad. Orkar ofta rätt mycket.

Vitblå tallrik med smörgås och plockmat

Denna kväll bjöd på en del av en macka m bregott och mosad avokado och örtsalt. Några oliver. Salamiskivor. Parmesanost.

Åh så gott allt är där på kvällen! Ofta plockmat. Ostar. Chark. Oliver. Ibland knäcke eller macka med goda pålägg!

Ja, där var min ”lilla” redogörelse för en vardag i matbilder. ? hoppas det kan inspirera någon!

kram på er och ha en fantastisk fredag!

Louise

2+

Kommentarer

Hej Louise.
Hur lång tid tar det för dig att äta ett mål mat på ett ungefär . Mitt största problem är tiden. Jag försöker äta långsamt och ruggar och tuggar och lägger ner besticken . Ibland fixar jag lite med andra saker ?bara för att få tiden att gå men jag har ändå svårt att komma upp i 20-30 min. Har du några tips?

0

Ja du, jag håller med. I början tog det lååång tid att äta men nu måste jag påminna mig om att ta det lugnt. Värst är det när vi äter i köket och jag fixar och matar barnen osv, då äter jag liksom stressat. Inte bra.
Bäst är det i soffan vid tvn (tyvärr) då sätter jag ifrån mig tallriken på bordet ofta så att det tar ca 20 min. Men inte lika trevligt för fam att sitta där tycker jag ? (även om barnen gillar det?). Mitt tips om du äter med andra, är att tänka ut max 5 tuggor när de andra äter, och sedan sitta kvar själv på slutet, när de andra tröttnat. Eller läsa en bok eller liknande om du äter själv.
Kram på dig!
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.