Har ni det bra idag? Förra fredagen åt vi thaimat. Hade köpt hem och vi var såååå hungriga. Pga yttre omständigheter så blev middagen nästan en timme försenad. I det avseendet så är vi opererade som små barn. Marginalerna är inte så stora/långa utan dröjer det mer än 3 timmar mellan måltiderna så börjar kroppen protestera.

Dumpingrisk

Risken för dumping är stor. Varför? Jo för att när jag är så där hungrig att jag till och med blivit skakig i kroppen så äter jag så klart de första tuggorna alldeles för snabbt. Fast jag brukar komma ihåg det och fast min käre man är duktig på att påminna mig. Men risken är stor.

Men idag vill jag berätta om en annan baksida med Sleeven. Eller ja, baksida… Det är ju en effekt som egentligen hjälper oss. Men detta var jag alltså med om i fredags.

Vad hände?

Vi åt och det var såååå gott. Åt två vårrullar och sedan smakade jag av barnens kyckling med grönsaker och cashewnötter. Det var lite för gott alltså. Vad händer… Jag äter för mycket!

Det krävs inte så mycket. Jag skulle vilja säga att det handlar om 1-2 tuggor. Inte klokt va?

Men missförstå mig rätt, jag är faktiskt inte ledsen för detta. Det är ju just sådana här saker som gör att Sleeven givit mig hjälp. Hjälp till att äta mindre än det jag gjorde förr, det som till slut gav mig 45 kilos övervikt.

Jämförelsebilder 1 år, framifrån

Hur känns det?

Fy Fy Fy. Plötsligt får jag enorma magsmärtor. Lägger mig på golvet och måste röra på benen hela tiden för att avleda smärtan lite. Känns som en oerhörd kramp högt upp i magen. Som om man har en 1 liter stor rap som måste upp, men inget kommer. Känns som om man ska kräkas men ändå inte.

Jag har forfarande inte kränkt en enda gång sedan min operation för 1,5 år sedan. Vet ej om det går… M

Men det känns så. Och salivet…. herre gisses. Det är som om man vrider på en kran. Det rinner hela tiden ur munnen. Står över toalettstolen och det bara rinner. Jag ulkar inte, jag bara står där och det rinner non stop!

Snart över

Det bästa är ändå att det går över rätt snabbt. 5-10 minuter senare så känns det ingenting. Känner mig lite matt men har inte ont längre.

Visst är det konstigt? Men egentligen inte. Jag tolkar det som om min lilla magsäck blir alldeles full och övre magmunnen (den som är ”locket” mellan matstrupen och magsäcken) kan inte stänga dig eller får kramp eller något. För det känns som en kramp uppe bröstet.

Detta hände mig i början av resan, där första veckorna efter operationen några gånger och då blev jag rädd. Var rädd att jag skulle förstört något, men nu blir jag inte så rädd. Vet att det går över snabbt så det är bara att vänta. Och att förbanna mig själv lite för att jag inte är försiktigare.

Men det är ärligt talat inte så ofta detta händer. Det är om maten är lite för god 🙂 och jag sitter vid TV:n eller med gäster, vilket gör att jag glömmer bort mig lite och äter mer eller snabbare än jag ska.

Men trots att detta händer då och då så skulle jag aldrig ångra min operation. Jag har ju ingen matångest längre, och det hade jag stup i kvarten förr! Hellre detta och vara normalviktig och glad!

8+

Kommentarer

Jag hade en liknande upplevelse i måndags, på våffeldagen. Jag visste att det inte var den bästa middagsmaten men jag tänkte att en liten våffla kan man väl smaka. Men ack vad jag bedrog mig. Jag fick så ont i magen att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Men precis som du säger så går det över på en stund. Hoppas att jag kommer ihåg det nästa år.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.