Hej och godmorgon! Har ni sovit gott? Igår fick ni läsa om min förra måndag på jobbet. Och här kommer fortsättningen!

Lunchen åts cirka kl 12-12.30 och sedan var det dags för eftermiddag. Jag hade haft patienter hela förmiddagen, cirka 1 per halvtimme. Nu på eftermiddagen var det annat som behövdes göras. jag jobbar både som barnmorska och som verksamhetschef och då är det annat än patienter som behövs fixas med ibland. Samtal, planering, löner, beställningar, anställningar osv.

Så det blev lite sådant där efter lunch. Beställde bland annat snickare till en sak som behövdes fixas på våra toaletter och förberedde för en nyanställning som ska komma igång under hösten. Men hann så klart med lite kaffe mellan varven. Och att ta en bild på mig själv i vårt personalkök kl 14.00 🙂

Klockan 15 är det mellanmålsdags igen.

Älskar mina rutiner på vardagar. Det blir så bra med mat och dryck, om man jämför med lediga dagar. Men allt har sin charm, så klart. Lediga dagar är ju underbart. Men vardag är verkligen att föredra vad gäller just mat och dryck för mig. Känner ni också så?

Mellanmålet denna dagen var lite märklig. Men ibland blir det så. Två stora bitar sushi som var över från söndagsmiddagen. Och ingefära och sojabönor. Märkligt ja. Men gott!

Klockan 16 hade jag kommit hem. Passade på att ta mig hem tidigt denna soliga dag. Körde lite efter mellanmålet på jobbet, drack min gröna vattenflaska på vägen hem, hämtade upp mina standardmatkassar på Willys (läs med om mina veckorutiner här), hämtade pojkarna och satte på kaffet till en vän i solen. Så kl 16 var vi parkerade på vårt nya promenaddäck på framsidan. Inte klokt vad man hinner på en timme va!

Förutom det vattnet i gröna flaskan, hade jag klämt en till sådan vit termosflaska som jag har på jobbet (se bild i förra inlägget). Den rymmer 600 ml så när jag körde hem hade jag redan fått i mig 600+600+500 ml. Allt vad jag behöver under en dag.

Det är sådant här jag menar.

En hemmadag kan aldrig bli så bra i mat- och vätskeintag. Vardag gör att jag hinner med att äta och dricka som jag ska på ett helt annat sätt!

Barnen lekte och vi drack kaffe och njöt av sol och en stunds skitsnack med varandra! Jag satt faktiskt kvar en stund till sedan min vän gått hem. Njöt av en stund själv med barnen.

Sedan kl 18 gick jag in och lagade middag. Där kom min man Micke hem någonstans också. Gjorde en vansinnigt god middag. Råstekte majrova och broccolistam. Till det var det långkokta kotletter i brunsås och ris. Riktigt gott blev det!

Klockan var lite över 19 när vi satte oss till bords. Men det går ju inget. Inte dessa ljusa kvällar. Då är det ok att man äter och somnar lite senare tycker jag. Värre blir det i november.. Hujedamig!

Kvällsdags

Klockan 20 var middagen uppäten, köket städat och barnen började gör sig redo för sängen. Jag förberedde lite (bättre) mellanmål till resten av veckan. Kesofrutti har jag snöat in mig på. Så himla gott och nyttigt och proteinrikt! Tvättade också frukt som jag fått från Willys idag. Och klockan 21 landade jag i soffan. Läste tidningen och slökollad depå tv. Barnen sov och maken nästan också tror jag. Men jag njuter av att vara uppe till lite senare. Njuter av att vara ensam en stund. En av favoritstunderna på dagen faktiskt.

Sedan kryper jag oftast upp i vår säng. Höjer upp fotänden på sängen och tittar på något bra på tv. Men denna gången hade maken redan somnat och jag ville inte väcka honom. Tog min fika i soffan. Lite ostbågar som jag var så sugen på. Och chark och ost. Bästa målet på dagen. Lugnt och tyst hemma, och världens godaste mat!

Med detta avslutas denna dag och detta inlägg. Hoppas ni har en riktigt fin dag i solen. Vad hittar ni på?

Kram på er alla!
Louise

Denna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.