Ett nytt slags inlägg i bloggen idag! EFIT! Har ni sett det i andra bloggar?

Jag tycker om det ibland, att läsa om andras dagar. Tänker ni likadant? Och detta är ju en blogg om mat och hur man lever efter en överviktsoperation så naturligtvis blir det fokus på det. Men även på mitt vardagsliv!

Just denna EFIT blir från en sjukdag. Ligger ju hemma i isolering pga COVID19. Mår ok men väldigt trött och ser inte direkt någon bättring på en vecka. Mår ungefär likadant varje dag. Ok pigg på morgonen och blir sedan sämre framåt eftermiddagen!

Men här kommer det; Ett foto i timmen från gårdagen!

Förmiddag

Vaknade vid 07. Kände mig ganska pigg. Blandade min morgondrink 🙂 Lacrofarm utrört med vatten och sedan med citronyoghurt. Det dricker jag varannan dag för att hålla min mage i schack, annars är jag helt förstoppad.

Klockan 9 låg jag i soffan och tittade på tv… Blir mycket sådant nu för tiden..

Lite över 9.00 gjorde min käre make en god macka till mig. Normalt sett dricker jag aldrig till min mat, men gör undantag på kaffe. Men ändå inte. Brukar alltid dricka kaffet först. Sedan några klunkar till själva maten, inte mer.

Klockan 10.00

drog jag fram min symaskin och lagade en filt och ett lakan, där sömmen hade gått upp. Lite bra med isolering, man tar tag i små små projekt som man har…

Sedan vid 11 drog jag och min yngste son fram bakmaskinen. Satte en bulldeg, bakade en sockerkaka med rabarber och blandade ihop till dagens nattjästa baguetter! De var så goda må ni tro. Bara måste visa er en bild på det! Så lätt att röra ihop igår och bara grädda idag. Mums!

Jag hittade dem på Victorias Provkök.
Och under tiden jag bakade drack jag en av min dags vattenflaskor!

Lunch!

Klockan 12 blev det lunch. Hade fått en portion av min bästa vän som också gjort en Sleeve. Vi brukar ofta byta mat med varandra, jättekul att smaka någon annans mat då och då, och med våra relativt små portioner kan man alltid skrapa ihop en portion till 🙂

Denna gången fick jag spagetti med en röra hon gjort på kycklingfärs, vitlök, svamp och grädde bland annat. Jag känner ju dessvärre ingen smak men kan ändå känna någonting. Kan liksom ana att det är gott. Men hon har lovat mig att bjuda mig igen, på samma sak, när jag fått tillbaka mitt lukt- och smaksinne!

Lunchen åt jag långsamt. Det tog nog faktiskt över 40 min för mig att äta denna portion. Det är så konstigt det här, från början åt jag allt långsamt. Nu kan jag äta vissa måltider rätt snabbat, på cirka 10 min, och som igår, tog det lååång tid. Märkligt det där. Men det är bara att lita på kroppen och magen, och lyssna in vad den vill.

Orkade hela portionen. Åt samtidigt som jag tittade på film. Där kom den där tröttheten jag berättade om. Så matt. Och ont i huvud och ansikte på ett märkligt sätt. Det kan ha varit därför jag åt så långsamt också..

Men nu inser jag att detta inlägg blir så långt..

haha. Det blir oftast så med mig. Börjar skriva och tror att jag kommer inte få ihop ett helt inlägg av detta… Och så blir det ändå för långt.. Men det gör ju ingenting.

Men jag behöver vila nu. Så jag återkommer imorgon med resten av min fredag! Så hoppa in då igen, så får ni se resten av min dag som innehåll bland annat en utflykt utanför tomtgränsen, första på en vecka!

Kram på er!
Louise

7+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.