Hej!

Kommer ni ihåg att jag gjorde ett inlägg under rubriken EFIT – ett foto i timmen?

Det inlägget var från en av de dagar när jag var hemma sjuk i Covid19. Gillade ni det?

Idag bjuder jag på ett sådant till, nämligen från en jobbdag för mig. Denna dag är från förra måndagen när jag jobbade halva dagen med patienter och halva dagen administrativt som chef. Nu på sommaren har jag fler patienttimmar än vanligt, för att stötta upp när kollegor har semester. Måndagar brukar annars vara helt ADMIN för mig. Men förra måndag var alltså både och.

Förmiddagen

Morgonen startade cirka 5.50 när klockan ringde. Snabbt upp så jag inte hinner känna efter hur trött jag är. In i badrummet och på med facet 🙂 Sedan till köket och göra i ordning frukost till mig och de två pojkarna. Maken sover oftast lite längre. De äter igen på förskola och fritids men får lite hemma ändå. Så välling, macka, yoghurt och mjölk är till dem. Kaffe och Movicol utblandat med vatten och sedan citronfil är till mig… Detta brukar räcka som min första-frukost på en vardag. Klarar inte direkt mat direkt på morgonen. Men jag äter mer sedan.

Kl 07 kör jag till jobbet. Maken lämnar barnen senare. Så handväska, jobbväska och matväska är med 🙂 En termos på kaffe (syns inte i bild) som jag dricker på vägen till jobbet. Och en vattenflaska med lite Fun Light som jag dricker på vägen hem. Samt lunch och em-mellanmål. Planering är allt för mig!

Kl 08. På plats på jobbet Mama Mia. En kopp kaffe till! Ni tror nog inte jag är riktigt klok, men så här är mina vardagsmorgnar. Älskar kaffe och magen klarar det. Så varför inte?

 

 

Klockan 09. Ja sätt nu inte kaffet i halsen, men där kom visst en kopp till. Mellanmål. Dricker kaffet först och sedan knäcke med ost och marmelad. Mellan 8 och 9 hade jag patienter. Det hade jag hela förmiddagen. Kl 10 fortsatte jag med det. Även kl 11. Snurran ni ser på kl 10-bilden är en graviditetssnurra. Den använder vi precis hela tiden, som barnmorskor. Men den kan man räkna ut när bebisen ska födas och således vilken graviditetsvecka mamman är i.

Kl 11. Ja under förmiddagen har jag också druckit cirka 600 ml vatten. Fyller den flaskan direkt när jag kommer till jobbet och sedan klunkar jag den då och då under fm. Lunch ska den vara slut och det är det alltsom oftast. Dricker dock inte precis efter fikan, brukar pausa minst 30 min, gärna lite mer kring mellanmålet.

Sedan blev det lunch!

 

Hade med mig Panzanella. Alltså Italiensk brödsallad. Är så mycket godare än det låter! Jag lovar! Men väldigt enkelt att göra!

 

Tomater, mozzarella, bra olivolja, salt och peppar. Och så stekta vitlöskrutonger som jag på slutet blandade i.

 

Mmmm!

Det ni ser i burkan ovan är thaiäsnk papayasallad, Som tom. Har ni ätit det?

Jag har en kollega, Nathalie, som jag burka dela mycket mat med. Hon liksom jag ÄLSKAR mat och vi brukar smaka av varandras mat för det är så kul att få smaka något nytt. Är ni också sådana? Eller är ni som Joey i Friends/Vänner?:

Joey doesn’t share food!

Jag är inte det. Delar gärna med mig och smakar av andras mat. De andra kollegorna burkar skratta åt oss… Denna gång hade hon alltså en vansinnigt stark med urgod sallad. Den göras av bland annat massa chili, omogen papaya och fisksås. Låter inte så gott, men oj oj oj!

Som vanligt blir mina inlägg för långa… Så kika in imorgon får ni läsa om eftermiddagen!

Kram på er

Louise

 

8+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.