Den frågan fick jag via min instagram av en gullig följare. Så här kommer mina tankar kring det.

Ja, jag äter verkligen god mat, det tycker jag. Har skrivit mina funderar kring det här. Men balansen då? Hur hittar jag den?

Nja… svårt att svara på faktiskt. Men jag känner verkligen att jag bara vill äta god mat nu för tiden. Vill inte slösa mina små portioner på sådär mat. Och eftersom de är små så blir det inte heller så dyrt. Jag och maken åt ju bland annat löjrom förra helgen:

Ja det är rätt dyrt. Men jag och Micke fick vars en god macka. Och på söndagen blev det två små mellanmål till mig och min bästis (som också är opererad) OCH kvällsmacka till mig… Så burken på 75 kr var  ju inte så dyr ändå, eller hur?

Jag ÄLSKAR mat. Alltid gjort. Men nu för tiden så älskar jag faktiskt inte all mat. Innan kunde jag verkligen aldrig kalla mig kräsen. Åt allt om det smakade hyfsat gott. Provar allt. Och fast jag var mätt så åt jag ändå 🙁

Men nu är jag mer noggrann. Fortfarande inte kräsen men vill liksom inte ha halv-dann (skånskt) mat. Så nu för tiden så lägger jag ner gaffeln efter ett par tuggor om det inte är så gott. Äter inte upp bara för att.

Var ligger balansen då?

Ja, den största balansen är ju att jag äter så pass lite att det ändå inte blir några kcal-mängder. Tror det är så enkelt faktiskt. Innan åt jag så mycket. Varje måltid var en överätning. Det blir många kalorier på ett år. Men nu blir det balans.

Ni ska veta, jag äter choklad varje dag. Det gör jag. Dricker vin varje helg. Äter chips varje fredag. Äter grädde och massa smör. Äter en glass då och då. Socker på gröten. Småkakor till kaffet.

Louise dricker kaffe ut vit mugg

MEN det är inte mycket. När jag säger att jag äter choklad varje ag så äter jag en bit. Inte en skål.

Och vin blir cirka 2 glas per helg. Chips: en liten skål, vad kan det vara 1 dl? En torr småkaka och sedan är jag färdig…
Så det är nog det som är balansen. Att jag tacksamt nog inte önskar mer. Är överlycklig för en chokladbit till kaffet. Men vill verkligen inte ha mer.

 

Förstår dock att alla inte har den tursamheten. Inte alla överviktopererade har den hjälpen som jag har. Så jag är väldigt lycklig för det! OCH passar mig noga. Vet att jag är nöjd med en chokladbit så jag lägger inte upp mer. För av gammal vana så hade nog lätt två kunnat slinka ner, om jag inte tänkte mig för. Och om skålen med chips är större så hade jag nog ätit det. Så jag väljer min lilla blåmönstrade skål, för den är lagom till min mage.

Ett glas med genomskinlig dryck, is. En skål m chips. Allt står på en tidning

Det var mina fredagstankar. Nu går jag och häller upp mig ett glas vin och plockar fram några Pringles för det är jag nu väldigt sugen på. Hepp! 🙂

kramar till tusen!

Ps. Extra stor kram till Pralinensviktresa, tack för frågan!
Louise

Kommentarer

En annan fråga; kan du dricka och äta samtidigt? Tack för ditt inlägg, hjälper mycket!

Hej, vad kul att du läser! Kolla in några inlägg bakåt så hittar du inlägg om just det. Det heter nog ”dricka till maten” eller ”kaffe till mellnanmål” – där berättar jag mina tankar. Men snabbt svar; ja kaffe, men inget annat” 🙂
kram och ha en fin dag!
Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.