Nu ligger jag här i min fina säng i mitt fina sovrum och tittar på Sex and the City. Benet är i högläge och jag dricker mitt vatten efter en sallad till lunch.

Idag ska jag visa er massa detaljer från min åderbråcksoperation. Bered er på lite snaskiga detaljer. Förra gången fick ni inte titta in i själva operationsrummet men det bjuder jag på idag!

Så bra resultat förra operationen

Jag har alltså idag på morgon fått mitt vänstra ben opererat för åderbråck. Den gjordes av Åderbråckscentrum i Malmö och man kan inte vara mer nöjd än vad jag är. Jag gjorde mitt högra ben i augusti och det har blivit ett helt fantastiskt resultat. Foto gör resultatet inte rättvisa, men alla mina bekymmer har försvunnit. Ingen smärta, ingen tyngdkänsla kvar, ingen förbenad klåda som jag hade speciellt nattetid. Allt borta. Och dessutom ett snyggare ben. Inte klokt va?

Det är så svårt att visa ordentligt på foto. Men detta är alltså mitt högra ben. Ser ni såren på före-bilden på första bilden? Att det liksom hänger ut över knät? Och så på andra bilden är det helt slätt. Lite slapp hud, som ni vet, det blir så med minus 45 kg, men jag är himla nöjd! Men titta ner på smalbenet, så ser ni att det korvar sig en lång blå korv på vänstra bilden. Och ingenting kvar på högra! Så fint!

Så jag var inte speciellt nervös idag. Visste hur det skulle gå till och hur bra det kommer bli!

Förberedelser

Hade tid 9.30, anmälde mig i kassan och blev sedan visad till förrummet. Fin stor fåtölj, härligt fluffig vit morgonrock och superfina inneskor. Drack kaffe och åt min medhavda fm-macka. Fick två Paracetamol.

Ett plastglas med vatten, och en liten mugg med två vita tabletter i

Sedan kom läkaren in och hälsade, ritade kryss på alla mina bulor (svårt att se och känna var bråcken är när man väl ligger ner på operationsbordet). Så det gör han medan man står upp.

Sedan fick jag vänta en liten stund till. Hälsade på en kvinna som hade varit inne på operation innan mig.

Och så var det min tur!!

Operationen

Inne på rummet hälsar två sköterskor på mig. En av dem träffade jag förra gången. Härlig stämning, musik i bakgrunden, får nål i armvecket. Ombäddad med min morgonrock på överkroppen. Sprittvättas på benet (oooauch vad kallt 🙂 ) och kläs in i stooor grön operationsduk. Små härliga detaljer såsom att de bäddar in fötterna så man inte fryser. I augusti i värmeböljan var problemet inte att frysa men idag var det lite kyligt.. så det var skönt att få fötterna inbäddade.

Sedan var det dags. Fick lite smärtstillande läkemedel i armvecket. Man känner sig lite varm av det men det är inte obehagligt. Man får också bedövningsmedel i huden precis där de arbetar. De gör lite ont, små stick, men inte alls farligt! Sedan börjar ingreppet. Först stänger de av det dåliga blodkärlet uppe mot ljumsken, med laser. Man får fina glasögon! Bara det är ju värt allt besvär, tycker ni inte 🙂

Det känns lite varmt och pyttelite ont när de bränner kärlet på insidan. Men inte farligt.

Och sedan börjar virkningen. De går alltså in vid varje bråckbula och drar ut varje bråck. Med en VIRKNÅL! Lite ont ibland men då ska jag ajajaj och fick mer bedövning.

Färdig!

Hela spabehandlingen tog 30 min och sedan var jag färdig!

Sedan fick jag bandage och hela mitt ben lindat från ankeln upp till ljumsken. Och så återkom jag till min sköna fåtölj i förrummet!

 

Detta tjocka ska sitta på i ett dygn och sedan får man ta av det och istället sätta på sig en stödstrumpa till knät. Den strumpan ska man ha dygnet runt i en vecka. Skönare idag än i augusti när det var 25-30 grader…

Satt och väntade en stund. Läkaren kom och sa hejdå och jag fick lite instruktioner för närmsta tiden. Imorgon kommer en sköterska ringa mig och se hur det går och jag har fått ett tel.nr direkt till läkaren om någon allvarlig komplikation skulle tillstöta närmsta tiden.

Man behöver ingen återbesökstid om man inte önskar eller om något händer.

Fick lyxskjuts hem och sedan hamnade jag här i min ställbara säng. Kommer vara hemma imorgon också, och sedan återgår jag till mins egna fina patienter på Mama Mia på onsdag!

Så tacksam!

Är så vansinnigt glad. Mina åderbråck som varit min akilleshäl under så lång tid… Nu är de ett minne blott. Så glad. Till sommaren kommer jag springa fram på starka ben utan några betänksamheter. För gud vet att jag har haft betänkligheter angående att visa mina ben. Men nu med minus 45 kilo och utan åderbråck så är jag fit for fight!

Nu blir det fika i sängen, köpte med mig en mazarin från St Jacobs Stenugnsbageri i Malmö. Mums alltså.

Ha en fin eftermiddag och kväll mina fina!

Louise, the fabulous leg-lady!

♥♥♥

 

 

 

 

 

Kommentarer

Hej och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag gjorde exakt samma operation som du för två veckor sedan men vågade inte titta på vad som hände med mitt högerben. Dina bilder är guld värda, tack. Jag instämmer i allt vad du skriver, precis exakt så var det för mig också. Personalen var fantastisk och jag kände mig trygg hela tiden. Det enda som skiljer är tydligen att jag hade rejält ont i mitt ben i nästan två veckor, smärtan kom efter tre till fyra dagar. Det stramade och ömmade och jag var rejält oroligt. Nu är jag på gång igen och allt känns bra. Tar vänster ben i mars.

0

Hej, då är vi rätt lika, jag har nu gjort mitt andra ben, gjorde ben 1 i aug! Jag kände ömhet uppe vid ljumsken någon vecka sist men inte direkt ont i själva benet. Vi får väl se hur det går denna gång, just ikväll har jag rätt ont om jag är uppe och går på det. Inte så ont om jag ligger stilla med det!
Kram
Louise

0

Hej. Jag har med åderbrock. Rätt stora på vänster vad och uppåt. Hur skall man gå tillväga. Bekosta sj eller jag vet inte

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg