Ja du… Här ligger man i soffan och har Coronaviruset. Kl 22 i söndags så ringde infektionsläkaren och meddelade att provet var positivt. Så nu är jag hemma i isolering.

Mår ganska ok alltså. Jag har huvudvärk, förkyld, har lite konstigt ont i huden kring ögonen och så har jag absolut ingen som helst smak eller lukt. Inte bara lite nedsatt som man kan ha när man är kraftigt förkyld.

Nu är det helt borta!

Har provat att köra ner näsan i aceton och lacknafta. Känner inget! Har ätit en rå vitlöksklyfta och en sked med chilioljan – kan känna lite av styrkan men ingen smak! Det är så konstigt!

Det gör ju också att mat är oerhört tråkigt nu. Äter bra ändå. Men det är trist. Men visst har man ett mat-minne, så man minns liksom hur något ska smaka. Och jag känner ju konsistenser. Så jag äter rätt varierat ändå tycker jag. Men tråkigt är det!

Förberedde faktiskt lite chiapuddingar igår. Jättebra proteinkällor! Gjorde typ naturella, annars brukar jag mixa ner någon smak. Tog mjölk, lade till kvarg och cashewsmör för proteinets skull. Mixade allt. Och så rörde jag ner chiafrö och blandade några gånger då och då, när det stod i kylen.

Hällde sedan upp på glas och lät stå så över natten. Jag gillar chiapudding annars men brukar ju ha lite mer smak på dem. Men nu gjorde det liksom inte något.

Perfekt frukost och mellanmål idag!

Detta blir min frukost idag: Kaffe med varm mjöl, Lacrofarm utrört med lite yoghurt och så en chiapudding.

Är jag orolig då?

Nej det kan jag inte påstå. Lite kanske. Men jag mår ju ganska bra ju. Känner mig bara lite sjuk. Så då får man ju vara tacksam att det verkar vara så lindrigt. Men mycket är så osäkert med denna sjukdom, eller hur? Och så klart är jag nervös för min familj och de som jag träffade innan jag blev sjuk. Håller tummarna att ingen blir allvarligt sjuk.

Jaja, vi får ta det som det kommer, inte så mycket att göra.

Ta hand om er!

Louise

ps följ mig på instagram för dagliga uppdateringar

 

10+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.