Det blev en lång titel 🙂

Haha!

Ja men precis så är det. Inte en enda gång sedan jag gick tillbaka till jobbet efter min sjukskrivning 3 v efter min operation där i november 2017 har jag stått utan lunch att ta med dagen efter.

Min man är det värre med. Minst 1 gång per vecka får han gå ut och handla lunch på jobbet för det fanns inte rester nog att ge honom en ta-med lunch till dagen efter. Men det har aldrig hänt mig. För jag kan alltid hitta aldrig så lite som kan bli en lunch.

Lite äggröra från en frukost blir en lagom lunch. Lägger till några köttbullar från frysen och vips så har jag en perfekt jobblunch!

Burk med äggröra, blått lock

 

En liten stackars prinskorv…  Och lite tzatziki. Vad ska man göra med det?

Ja, korven upphackad med grönsaker och kvarg blir ett perfekt mellanmål. Eller så lägger jag till lite pasta och grönsaker och kanske ett kokt ägg så blir det en lagom lunch till mig!

I lördags åt vi löjromspizza.. Och i en burk var det sedan kvar högst 2 msk löjrom. Så i måndags tog jag med det och en skiva bröd att rosta, lite dill och crème fraîche, och så hade jag världens lyxigaste måndagslunch! Kanske inte det mest proteinrika men så lever jag. Balans. Ibland mycket protein och ibland inte så mycket. Och vem dör av löjrom till lunch? 😉

 

 

 

 

 

 

 

Några skruvar pasta, en knapp dl soppa. En stackars köttbit från en gratäng. Allt går att ordna lunch till mig på. Himla ekonomiskt också! Jag slänger nästan aldrig mat nu för tiden! Och det är jag stolt över! Så min kyl är ofta full av små miniburkar till höger och vänster! Ser ut som ett dockhus 🙂

 

Nu får ni ha en riktigt fin fredag allihopa! Snart är helgen här!
kram

Louise

5+

Kommentarer

Hej Louise,
Så är det hos mig också. Det blir alltid lite av nånting över, även om jag besöker nån, t.ex. min mamma, har hon redan fyllda små burkar jag gett henne, som jag får ta med mig. Rester. Hahaha det räcker verkligen med lite goda resten och jag är nöjd.
Hälsningar
Lotta

0

Åh vad kul Lotta! Håll utkik för det kommer fler sådana här inlägg här, har märkt att jag själv brinner lite för detta.. Att minska vårt överdriva matsvinn i världen och speciellt vi med minimagar kan vara extra duktiga på att ta hand om små matrester! Trevlig helg!
kram
Louise

0

Älskar mitt hopplock. Att aldrig äta något för att jag måste utan bara för att det är gott . Ost, oliver, kyckling mm. Alla rester blir till en liten festmåltid som räcker gott och väl till mig ❤️
Tack för dina härliga inlägg

0

Ja visst är det så! Älskar mina delikatesstallrikar! Äter godare än någonsin nu!
Kram
Louise

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.