Hej alla godingar! Har ni det bra. Stressigt eller lugnt? Man behöver ju inte stressa, det blir ju jul ändå. Men så klart vill man ha vissa saker i ordning.
Listor är min bästa vän när det gäller sådana här tillfälle. Hjälper mig att känna att jag har koll, så jag inte måste hålla allt i huvudet. Nu har jag kommit rätt långt på min lista, bara några småsaker kvar att fixa imorgon. Och så på julaftons morgon, är det så klart mer saker att förbereda! Men det känns bra!

Igår gjorde jag två sorters sill; vitlökssill och senap- och pepparrotssill. Gravade lax och gjorde hovmästarsås. Slog in alla julklappar också. Älskar att laga julmat. Och tycker om när det mesta är hemmagjort. Så sillar lägger jag gärna in själv och får några sorter av min mamma, syster och kusin. Vi byter lite, så blir det många sorter på julbordet. Mums.

För mig går det utmärkt att äta krämiga sillar, minimagen tolererar det väl tycker jag, likaså fet gravad lax. Men jag kommer vara noga med mellanmål och att äta långsamt på måndag, det lovar jag!

Såg en så kul sak på ICA när jag handlade med svärmor i veckan. en liten shot med bl a ingefära: Dö virus, Dö – hade de döpt den till. Så kul!

Nu sitter jag här i soffan med snygga Leo-byxor på. Dricker kaffe och fikar med sin son som tittar på repriser av Sunes Jul. Vilken nostalgi alltså. Granen är klädd. Tomtarna är framme. Det mesta är julat! Så mysigt!

Idag har jag hackat allt till sillsallad (utan sill – så det blir som min egengjorda rödbetssallad). Och gjort snaps!

Hittade ett recept på Matplatsen och gjorde den; Lingon- och svart vinbärssnaps med kanel. Så får vi se hur det smakar på måndag. Lite lite tid att få den att ta smak, men vi gör ett försök.

Snart bär det av till svärmor och svärfar. Min mans bror med familj har kommit och barnen (och vi!) längtar något otroligt efter dem.

Ha en fin lördag. Ta hand om er alla, så hörs vi imorgon också!
Kram

Louise

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.