Godmorgon tisdag! Har ni sovit gott!

Jag har sovit gott, men vaknar tidigt. Tur man är morgonpigg. Före helgen var jag ju iväg på tvådagarskurs med mitt jobb – ledarskapsutbildning i min nya roll som Enhetschef på Mama Mia Barnmorskemottagning Malmö. Sååå himla kul! Så lärorikt och spännande, träffade 7 andra som har ungefär samma roll som jag och vi ska ses under ett helt år för att lära oss massor om ledarskapsrollen. Så kul.

En annan kul sak är ju att man blir bjuden på god mat, goda luncher, hotellövernattning och massa skratt och nya kontakter. Bodde på SAS Radisson Blu i Helsingborg och det var verkligen ett fantastiskt hotell. Så fin service, fantastiska rum och restaurang. Vi åt även våra två luncher där.

Fredagen började med alarm, det blev en tidig morgon. Sedan duschade jag och packade ihop mina saker.

Morgontrött men glad (fint med toalocket uppe men det bjuder jag på…)

Sedan var det frukostdags.

Möttes av en himla bra tavla. Tänkvärd eller hur?

Och jag plockade godbitarna.

Med kaffe till;

Plocka godbitarna har jag blivit rätt bra på. Värre var det i början efter op. Svårt att veta hur mycket man skulle orka och lite konstigt ledsen för att jag inte längre kunde smaka av allt. Nu är det inga problem. Faktiskt! Det är många som undrar det. Om jag saknar att inte kunna äta mycket. Att inte kunna ta om en portion osv. Men faktiskt – inga problem alls. I början var det lite svårare, men jag kan säga att jag är inte sådan längre. För jag blir ju så mätt. Blir tvärmätt och orkar inte en smula till. Och då är det ju inga bekymmer att avstå.

Tidigare har jag faktiskt inte känt mättnad alls. Och då var det endast det dåliga samvetet eller skäms-känslor som gjorde att jag slutade äta. För mätt var jag väldigt sällan. Men nu? Stormmätt efter en skiva bröd med skinka, brie och gurka, några vindruvor, lite äppelmos och lite äggröra med bacon. Åt långsamt och blev perfekt mätt!

Sedan var det alltså mer utbildning på förmiddagen. Lite fredagsfika på Huvudkontoret (även om jag måste erkänna att den kändes rätt torftig efter buffén till frukost vi fått tidigare. 🙂

 

Sedan tryckte vi in lite mer bra info och sedan var det lunch på Hotellet. Kalvfärsbiffar, couscous och tzatziki var det till dagens. Och friterad svartkål. Alltså hur gott? mmmm…

Skänkte bort halva min biff och åt knappt av couscousen. Men gott var det! Bad om en liten portion men fick en vanlig, trots att jag bad dem tänka på det egna tänkvärda beskedet de haft på frukostbuffén. Men så blir det ibland. Svårt att ta DoggyBag denna dag eftersom jag inte skulle åka direkt hem. Så så fick det bli denna gång.

En stund senare hämtade jag upp min älskade systerdotter som var ledig och ville komma och hänga med oss, och så körde vi hem till södra Skåne för att fira fredag och helg.

Det var de kursdagarna. Jättetrevliga två dagar och fungerade fin-fint med minimagen. Nästa gång blir i slutet av November.

Kram på er och ha en riktigt fin dag!

Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg