Hej på er! Idag mår vi lite bättre här, vi hoppas på att veckan som kommer blir en friskare sådan!

Hur mår ni?

Igår berättade jag om bakgrunden till Chiautmaningen.

Idag får ni avslutningen!

Chiautmaningen slängde Baricol ut på Instagram. Att ta chiafrö dagligen för att få fart på en trög mage!

Även om jag hittat en fungerade rutin för min hårda mage, så vill jag gärna slippa den. Så jag hängde lätt på! Jag slutade med min Lacrofarm och bestämde mig för ca 1-2 msk chiafrö per dag. Då jag inte äter yoghurt eller smoothie så ofta, så googlade jag runt lite och insåg att man kan ju blanda det i dryck och dricka det istället. Och om man blandar i citron och honung så blir det en Citronfresca. Härligt namn eller hur?

Så jag började veckan

med att blanda lite frusta hallon, lite honung som jag snabbt värmde i micron så att det blev lättflytande. Kallt vatten och mixa!

Detta blandade jag sedan på morgonen med chiafrö och lite mer vatten. Lade det i en flaska som rymde cirka 350ml och det drack jag i bilen på väg till jobbet. Så gott och enkelt sätt att få i sig fröna.

Jag gillar verkligen dessa små frö. De smakar ju ingenting men de blir lite slemmiga av att ligga i vatten. Men för mig var det faktiskt en härlig känsla. Känns som kiwikärnor i en juice till exempel. Eller mixade hallon ger ju egentligen lite samma känsla. Försökte bara undvika att tugga på dem, för de fastnar lätt i tänderna 🙂

När den Hallon-chia-Fresca-satsen var slut så gjordet jag citronfresca istället. Pressade två citroner med lite honung och blandade med lite vatten. Och så tog jag lite av det + vatten + chia. Också himla gott!

Utdelningen då?

Ja den uteblev tråkigt nog. Magen stannade direkt! Tog inte en dag… Sedan var jag förstoppad. Höll ut och kämpade på. Tänkte att det kanske ger sig. Men icke. Exakt en vecka efter jag hade börjat var jag tvungen att sluta. Fick flashback till de hemska toalettbesöken efter min hemoroijd-operation. Och jag vågade inte mer. Tog tre påsar Lacrofarm på en gång och kunde sedan bajsa normalt på kvällen. Puh! Hade dock ont i gumpen i några dagar till efter det.

Nu nu har jag givit upp! Nu inser jag att Lacrofarm och jag är en vänskap som måste bestå.

Har läsa att andra fått bra effekt av de små fröna. Då är jag så glad! Kör på! Och jag kommer fortsätta med mina Fresca för de är så goda, men får ta dem samtidigt som Lacrofarm 🙂 Dessutom är chiafrö oerhört nyttigt. Fyllt av protein och vitaminer. Så få in dem i er kost, på något sätt, det kan jag verkligen rekommendera!

kram

Louise

Kommentarer

Vad trist att det inte fungerade med chiafrön för dig 🙁 Tänkt om de ligger i vätska över natten så blir det ju som en gelé och att det kanske borde kunna göra det lättare att göra ”tvåan” men fungerar naturligtvis inte på alla. Skönt ändå att du har en lösning på det hela även om du inte gillar Lacrofarm. Själv räknar jag ju ner för fullt här; till opdagen 😀 Dök upp en bild på min FB idag, för 5 år sedan, då jag sist lyckades gå ner i vikt….25 kilo sedan….min man kände inte igen mig, när jag visade honom bilden…. efter den bilden har jag gått ner och upp x antal gånger och lagt på mig några kilon till för varje gång jag försökt gå ner…suck….men nu så hoppas jag det ska vara slut med jojjobantningen efter operationen!

Kram//Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.